изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:15 EEST
МЮФТИЯ ИЗПРАЩА РЕЛИГИОЗНО РАСО И ФЕС НА ЛИДЕРА НА ДПС АХМЕД ДОГАН    
Политика Пловдивското Районно мюфтиийство е изпратило до лидера на ДПС Ахмед Доган протестно писмо срещу намесата на партията в делата на мюсюлманското изповедание.


Районният мюфтия Хасан Али съобщи, че писмото е било придружено с джубе (черно расо) и фес. "Това е скъп подарък за вас и необходими вещи за управлението на мюсюлманското вероизповедание, към което се стремите", се казва в писмото.

Хасан Али уточни, че конкретният повод за писмото е отстраняването му от хора на ДПС от молебена край асеновградското село Долни Воден в неделя. Според Али така, както от мюфтийството не се бъркат в партийните работи на ДПС, така и те трябвало да оставят на мира вероизповеданието.

Заради опитите на ДПС да наложи за главен мюфтия пък Фикри Сали, мюсюлмански духовници заплашиха да се самозапалят на покрива на Съдебната палата.

Преди дни съдия от Софийски градски съд регистрира и.д. ръководство на мюсюлманското вероизповедание, в което са Фикри Сали, Ридван Кадьов и Осман Исмаилов. Мотивът е, че те трябва да представляват вероизповеданието докато приключат съдебните дела за това кой е легитимен духовен водач след като бе оспорен избора на наложения от ДПС избор на Фикри Сали.

mediapool.bg/НДТ
 


Сходни връзки

МЮФТИЯ ИЗПРАЩА РЕЛИГИОЗНО РАСО И ФЕС НА ЛИДЕРА НА ДПС АХМЕД ДОГАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди