изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:24 EEST
ТАЗИ ГОДИНА ЛЯТНАТА ФИЕСТА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е В "ОРЕХИТЕ"    
ТуризъмНЕСТИНАРИ СМАЙВАТ ЧУЖДЕНЦИТЕ С БОСОНОГИ ТАНЦИ ВЪРХУ ЖАРАВА

За едни е пикник "Орехите".
За други е ресторант "Орехите".
Трети казват: "Орехите" са върхът на сладоледа по Българското Черноморие!
Чужденците бързат да правят снимка след снимка по време на спектакъла. А след седмица-две се хвалят на приятели, съседи и колеги какво чудо са преживели в България. В Албена. Някъде малко след Албена. В една гора от орехи, която прорязва малък леден поток. И където въздухът е фантастичен, колкото са фантастични песните. И танците. И атракциите. А нестинарите - това вече не може да се опише. Трябва да си в "Орехите", за да изживееш тези невероятни минути. Господи, бос да танцуваш върху жарава. И да пренасяш през нея деца. Пищящи от удоволствие туристки. Шомбестите мъже да си стоят на мястото.
"Орехите" върнаха някогашната си слава и тазигодина са хит на Българското Черноморие.
С хляб и сол очакват всеки гост в "Орехите". Има и тъжни мигове, ако си закъснял малко, трудно ще намериш място. Защото всички около 600 места просто са задънени от хора. От Албена. От Златните пясъци. От Слънчев бряг. Хора, хора и пак хора.
Звездно небе. Газови фенери, които те стоплят в прохладната вечер. Салати, салати и пак салати... На корем. Така е в "Орехите", щом си купиш куверт. Отбрана българска ракия. На корем. Отбрани български вина. На корем. Отбрана българска бира. На корем. Е, някои наистина се коремят от удоволстве да опитат от всичко. И плодове, каквито искаш. А между плодовете и салатите - вкусотии, а сред тях и специалитети на заведението.
И страхотно обслужване от професионалисти, а не както по някои южни летовища - от събрани на бързо момиченца и момченца за по седмица-две.
В "Орехите" минаваш в други измерения на времето.
В "Орехите" българите се чувстват по-българи. Добруджанците - по-добруджанци, защото тук развързват душата си и дават воля на широтата си.
Впечетляваща е програмата.
Човек се чуди балет ли да гледа, или балерини. Стари руски романси събират в едно немци, руснаци, българи, англичани, скандинавци, южняци... А циганите са виртуози на цигулките. Знаменитата "Чучулига" омълчава ресторанта. За да гръмнат после аплодисментите и дори прилепите да се забият далеч в ореховата гора. Виртуозни танци с обръчи. Фокуси. Шоу. Фантастични костюми. Всичко блести и трепти. Особено в ръченицата. А когато на хората се нахванат и дошлите да прекарат една незабравима вечер, всички тропат, пляскат, подвикват...
Има и такива, които просто се наслаждават на гледката. Стискат си ръцете. Прегръщат се. Целуват се. Те са дошли да се любуват на живота. А по-късно и да се налюбят.
Налюбване на фиестата в "Орехите" няма. Защото ти се иска още, още и още...
В края на краищата, кой пък те спира да отидеш и пак да отидеш в "Орехите"!!!
Върхът на сладоледа трябва да се оближе!
За нестинарите много неща са писани. Че било култов танц. Че така човек се изповядва за греховете си и се пречиства... Писали са и дилетанти, и професори, и нестинари...
Писаното си е писано. Човешкото око и душа си искат своето. Да видиш и да усетиш нестинарството.
Има как. И къде.
 


Сходни връзки

ТАЗИ ГОДИНА ЛЯТНАТА ФИЕСТА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е В "ОРЕХИТЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди