изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:44 EEST
ИНОКЕНТИЙ ИСКА ОСТАВКАТА НА НИКОЛА ФИЛЧЕВ    
НовиниСофия. Инокентий и свещеници от неговия Синод поискаха оставката на главния прокурор Никола Филчев заради намесата в църковните дела.

Това стана на среща в парламента с депутати, информира Дарик радио. Предвождани от отец Инокентий свещеници от неговия Синод се срещнаха с депутати и поискаха подкрепа. На срещата не дойдоха представители на БСП и “Новото време”.
Има недопустима намеса на държавата в църквата, заяви Инокентий и обясни, че те се борят за храмовете, а не за църковните имоти. Иван Костов прочете декларация на ОДС, “Демократи за силна България” и БСДП, в която се призовава за спешна промяна в Закона за вероизповеданията, който е основна причина за днешното насилие и се иска свикване на църковно-народен събор.
Отец Камен Бараков заяви, че предизвикват притеснения действията на прокуратурата, които са не само срещу църквата, но и срещу кметове и фирми. Евгений Бакърджиев протестира остро срещу намесата на държавата в църковните дела, което повече засилва разкола и призова към оттегляне, така че църквата сама да стигне до единение.
Анастасия Мозер заяви, че ще поискат среща с министър-председателя и неговото мнение, защото той мълчи за това, което става. От името на управляващото мнозинство Борислав Ралчев заяви, че това е манипулация и оспори, че българската държава и българското правителство имат отношение към насилието срещу Синода на Инокентий.
Зам.-председателят на ПГ на СДС Валентин Василев прочете декларация от името на групата срещу намесата на държавата в църковния разкол. Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

ИНОКЕНТИЙ ИСКА ОСТАВКАТА НА НИКОЛА ФИЛЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди