изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:44 EEST
ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА ВРЕМЕННИ ОБЕКТИ    
ОбществоВчера са изнесени от ул. "Гоце Делчев" 24 търговски обекта

Вчера общината в Добрич е премахнала 24 обекта по ул. "Гоце Делчев", която свързва автогарата с центъра на града. С това тя постави началото на принудителното събаряне на търговски обекти по отменения вече чл. 120 от ППЗТСУ, съобщиха оттам. Тези обекти не са получили траен градоустройствен статут и затова се третират като незаконни. Обектите са премахнати в присъствието на общински експерти от дирекциите "Архитектура, градоустройство и строителен контрол", "Общинска собственост", както и представители на РДВР, ВиК и "Електроразпределение". От кметството информираха, че част от демонтираните колички и павилиони са преместени в Центъра за базарна търговия, а тези, които са безстопанствени, са оставени за съхранение в охраняеми складове на общината.
От кметството припомнят, че крайният срок, който общината бе дала за премахване на временните обекти по ул. "Гоце Делчев", бе 1 юли. След изтичането на този срок на търговците е дадена възможност още две седмици да премахват доброволно обектите си. След като не са сторили това, в началото на тази седмица те са получили предписания за принудително премахване.
Общо 368 са временните обекти по чл. 120. След влизането в сила на Закона за устройство на територията, на собствениците бе дадена възможност да ги узаконят като получат траен градоустройствен статут. От всички временни обекти след подадени заявления са удължени сроковете за 206 обекта и с тях са сключени договори да останат до провеждане на устройствени мероприятия. Останалите 162 обекта се намират върху тротоари, улици, градинки и предстои поетапно да се премахнат.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ПРЕМАХВАНЕТО НА ВРЕМЕННИ ОБЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди