изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:20 EEST
ОСВОБОДИХА КОНДЬО СРЕЩУ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ОТ 20 000 ЛЕВА    
НовиниСливен. Окръжният съд в Сливен освободи фолкпевеца Кондьо срещу парична гаранция от 20 000 лева.

Решението на съда се позовава на медицинска експертиза на кардиолога д-р Иван Стайков. В експертизата се посочва, че Кондьо Стефанов е диабетик и хипертоник. Вчера отново се е наложила намесата на Бърза помощ, поради недоброто здравословно състояние на певеца. Кръвното му налягане е било със стойности 160 на 120. Както радио Омега съобщи, във вторник Окръжният съд в Сливен уважи искането на Младен Донев, адвокат на Кондьо Стефанов, и назначи медицинска експертиза за установяване здравословното състояние на 40-годишния сливналия. Преди това Районният съд в Сливен не уважи искането за промяна на мярката на неотклонение задържане под стража в по-лека, която адвокат Донев поиска заради здравословни проблеми на задържания.

Агенция “Фокус” припомня:

Фолкпевецът Кондьо Стефанов Савов става известен в средата на 90-те години с песента си "Доко доко". На 21 юни 2004 г. той е задържан в квартал Комлука на улица “Сирак Скитник”, в дома си в Сливен, по обвинение за трафик на хора. По време на задържането си той не оказва съпротива. Други задържани лица няма.
Проверката срещу Кондьо Савов започва по сигнал на 17-годишното момиче Златка Ж. К. от Луковит. Тя е приета в дома на фолкпевеца по нейно желание, а уговорката е - да танцува на концерти на певеца и да проституира, ако някой клиент я хареса. Момичето решава да се оплаче в полицията, когато разбира, че се подготвя извеждането й за Испания с чужд паспорт. Сега Златка е приютена от международната организация по миграция.
Срещу Кондьо е повдигнато обвинение за трафик на непълнолетна през граница и е заплашен от затвор до 10 г. За момента няма доказателства за организиран от него канал за проститутки.
Два дни по-късно Районният съд в Сливен пуска певеца срещу парична гаранция от 20 хиляди лева. Районната прокуратура от своя страна веднага внася протест срещу наложената парична гаранция и настоява за постоянна мярка задържане под стража с мотива, че 40-годишният Кондьо Савов може да се укрие или да избяга в чужбина.
На 29 юни 2004 г. Сливенският окръжен съд гледа на втора инстанция мярката за неотклонение на фолкпевеца Кондьо и му постановява постоянна мярка “задържане под стража”. Съдът оставя без уважение молбата на адвоката на Кондьо Младен Донев за намаляване на паричната гаранция в размер от 20 000 лева. Решението на Сливенския окръжен съд не подлежи на обжалване.
В началото на юли 2004 г. неговият адвокат Младен Донев подава молба за освобождаването на певеца по здравословни причини. На 14 юли 2004 г. Районният съд в Сливен не уважава искането за промяна на мярката на неотклонение задържане под стража и оставя Кондьо в ареста.
На 20 юли Окръжният съд в Сливен уважи искането на Младен Донев и назначи медицинска експертиза за установяване здравословното състояние на 40-годишния сливналия. Според близки, Кондьо отслабнал с над 10 кг в ареста и вдигнал високо кръвно което наложило лекарска намеса на два пъти. Фокус/НДТ



 


Сходни връзки

ОСВОБОДИХА КОНДЬО СРЕЩУ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ ОТ 20 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди