изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:13 EEST
ПЛАНОВЕ ЗА УБИЙСТВО НА ИРАКСКИЯ ПРЕМИЕР АЛАУИ    
По света БНТ:Кувейтската полиция е разкрила документи с планове за убийството на иракския премиер Ияд Алауи по време на предстоящото му посещение в страната, съобщи Франс прес.


Кувейт е последна спирка от арабската обиколка на Алауи, започнала на 19 юли. Той вече посети Йордания, Египет и Сирия, а днес пристигна в Ливан, където ще остане три дни.

Покушението срещу иракския премиер в Кувейт е било насрочено за втори август, когато се навършват 14 години от иракското нападение срещу страната по времето на Саддам Хюсеин. Плановете за атентата били открити през последните дни при операции за издирване на заподозрени, казал пред Франс прес полицейски източник в Кувейт. Според него били планирани и нападения срещу конвои на многонационалните сили на път от и за Ирак. Кувейтските власти са арестували 25 души за връзки с ислямисти.

От вчера двама кувейтци се издирват за заплаха срещу сигурността на държавата. Програмата на иракския премиер в Ливан включва срещи с висшето държавно ръководство. Главните теми са сътрудничеството в областта на сигурността и нерешени финансови проблеми. Ливански бизнесмени се опитват да получат около 22 милиона долара, дългове от времето на Саддам, а Багдад иска да си върне около 500 милиона долара, които твърди, че бившият режим е депозирал в ливански банки, отбелязва Франс прес.

Междувременно 13 иракски бунтовници са били убити при сражения с иракските сили за сигурност, подкрепяни от американската армия, край Бакуба, северно от Багдад. Бунтовниците нападнали иракски части, които подсигурявали издирвателна операция на американските сили. Това е един от най-ожесточените сблъсъци между бунтовници и иракските сили за сигурност след връщането на суверенитета на 28-ми юни, отбелязва Ройтерс.

Мартин Гицов


 


Сходни връзки

ПЛАНОВЕ ЗА УБИЙСТВО НА ИРАКСКИЯ ПРЕМИЕР АЛАУИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди