изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:56 EEST
УКРАЙНА СЕ ОТКАЗВА ОТ ЧЛЕНСТВО В НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЗ    
По светаКиев. Президентът на Украйна леонид Кучма е изключил от Военната докрина на страната точката за влизане в НАТО и Европейския съюз като крайна цел на политиката на европейска и евроатлантическа интеграция, съобщи електронното издание “Форум”.

Кучма е издал президентски указ “За решенията на Съвета за национална сигурност и отбрана”. В доктрината е заменена точката за осигуряване на условията за осигуряване на военна сигурност, в която като едно от условията се посочва сближаването и, като крайна цел – влизане в НАТО.
В новата си редакция доктрината предвижда само “провеждане на политика на евроатлантическа интеграция”.
Украинският президент е изменил и точката, в която се говори за подготовката на Украйна за пълноправно членство в НАТО и ЕС. В новата редакция, направена от президента Кучма е заличена формулировката “и се подготвя за пълноправно членство в тези организации”.
Промените са направени след анализ на резултатите от заседанието на комисията Украйна – НАТО проведено в Истамбул в края на юни. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

УКРАЙНА СЕ ОТКАЗВА ОТ ЧЛЕНСТВО В НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди