изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:26 EEST
ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В АЛБАНИЯ ПОИСКА ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ    
ПолитикаПризнаване на българското малцинство в Албания поиска председателят на Народното събрание Огнян Герджиков от албанския си колега Сервет Пълумби.

Това стана ясно след среща на двамата тази сутрин. Сервет Пълумби е на официално посещение в България, съобщава Нова телевизия.
Бихме оценили високо, ако Албания признае българското малцинство, казал Огнян Герджиков по време на срещата. Според председателя на албанския парламент няма проблем преговори да започнат веднага. Трудности обаче идвали от факта, че българите се самоопределяли и като македонци, обяснил Сервет Пълумби. Двамата обсъдили и ситуацията с новото административно - териториалното деление на Македония, което предвижда разделение на албански и македонски общини. Ситуацията в Струга, където имаше сблъсъци между полицията и привърженици на ВМРО - ДПМНЕ, е притеснителна и не е в духа на Охридското споразумение, казал албанският парламентарен шеф.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В АЛБАНИЯ ПОИСКА ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди