изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:45 EEST
САМО ПОЛОВИНАТА ОТ ОБЩИНИТЕ ОБСЛУЖВАТ "НА ЕДНО ГИШЕ"    
ОбществоЕдва в 100-130 от общините у нас се предлагат услуги на граждани по електронен път. Ангажимент на България в преговорите й с ЕС обаче е бил през 2005 г. да предоставя на гражданите 8, а на бизнеса - 12 услуги по електронен път. Това каза вчера кметът на Добрич Детелина Николова. В края на миналата седмица тя участва във Варна в среща за отчитане на тригодишен период за приложението на принципа на обслужване на гражданите "на едно гише" в министерства и ведомства.

На срещата тя е представила становището на Националното сдружение на общините, на което е зам.-председател на Управителния съвет. Според нея, пред тях стоят проблемите със закупуване на необходимото компютърно оборудване и програмни продукти, преустройството и обзавеждането на помещения. Идеята е центровете за услуги и информация на гражданите да бъдат част от обслужването "на едно гише", на което да се предоставят услуги на различни институции. Идеята е за целта в Добрич да се използва положеният оптичен кабел. Очаква се след обобщаване на информацията от реализацията на проекта и заключителната среща, да се вземе правителствено решение за ускорено развитие на процеса за предоставяне на услуги на гражданите по електронен път.
 


Сходни връзки

САМО ПОЛОВИНАТА ОТ ОБЩИНИТЕ ОБСЛУЖВАТ "НА ЕДНО ГИШЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди