изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:13 EEST
ЕВРОРЕГИОНЪТ НИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧВА В АСОЦИАЦИЯ "АДРИАТИКА"    
ОбществоНа следващото заседание асоциацията за трансгранично сътрудничество "Дунавска Добруджа" предстои да бъде взето решение за включването й в асоциация "Адриатика" на Балканския регион, която се занимава с туризъм.

Това съобщи кметът на Добрич Детелина Николова. През миналата седмица тя участва в заседание на управителния съвет на асоциацията. Станало е ясно, че кандидати за членство са общините Разград, Търговище и Шумен. Очаква се да се включи и община Варна. По този начин еврорегионът "Дунавска Добруджа" ще покрие цялата Североизточна България и ще стане най-големият у нас.
След заседанието, проведено в Силистра, българските добруджански кметове са се срещнали със своите колеги от Румъния. В град Калараш са ги чакали 36 румънски кметове. Предстои тяхната асоциация, която ще бъде партньор на "Дунавска Добруджа", да бъде регистрирана в съда. С румънските си колеги Д. Николова е обсъждала възможностите за съвместни проекти за подобряване на инфраструктурата и за екотуризъм.
 


Сходни връзки

ЕВРОРЕГИОНЪТ НИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧВА В АСОЦИАЦИЯ "АДРИАТИКА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди