изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:33 EEST
10 БИЗНЕСПРОЕКТА ОТ ОБЛАСТТА СА ОДОБРЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ "ПРОЕКТ 100    
ОбществоАвторите им ще получат безвъзмездно от Министерството на икономиката до 15 000 лева. Днес министърът на икономиката Лидия Шулева ще връчи сертификатите

Днес в Гранитната зала на Министерския съвет областният управител Иван Иванов ще връчи сертификатите на първите 10 одобрени за финансиране бизнесразработки по "Проект 100". Първите шест най-добри проекта ще получат сертификатите си от вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева и ще бъдат лично приветствани от представител на ПРООН Нийл Буне. Добричка област е сред четирите в страната, избрани пилотно да реализират "Проект 100", който се прилага още в областите Видин, Силистра и Шумен.
Проектът "Създаване на конкурентноспособни стартиращи фирми" на Министерството на икономиката отпуска безвъзмездна финансова помощ за стимулиране на хората с идеи за бизнес. Той се изпълнява от ПРООН чрез проекта JOBS "Заетост чрез подкрепа на бизнеса", по който е изграден Бизнесцентърът в Добрич.
В резултат на първия курс на обучение на кандидат-предприемачи само от Добричка област са били представени 34 проекта. От тях 10 са одобрени за финансиране. Те могат да получат безвъзмездно до 15 000 лева. Проектите са основно в сферата на производството - хранителни стоки, машини и др., има и за услуги, казаха за НДТ от Бизнесцентъра.
 


Сходни връзки

10 БИЗНЕСПРОЕКТА ОТ ОБЛАСТТА СА ОДОБРЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ "ПРОЕКТ 100 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди