изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:31 EET
ПИЯН ШОФЬОР СЕ БЛЪСКА В АВТОБУС И КОЛА    
Ред и сигурностТрима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са засекли при проверки полицаи за три дни. За шестте месеца на годината те са 271

В автобус, а по-късно и в лек автомобил се блъснал 31- годишен шофьор от Добрич, седнал зад волана на колата си след употреба на алкохол, съобщиха вчера от РДВР. Произшествията станали на 25 юли посред бял ден - около 9.30 часа, в кварталите "Балик" и "Строител". Пияният шофьор първо се блъснал в спрял автобус "Пежо", а малко след това и в паркиран "Опел". И в двата случая избягал от местопроизшествията. По-късно бил спрян за проверка от служители на Първо РПУ в Добрич. Техническото устройство установило 2,63 промила алкохол в кръвта му. По случая е образувано полицейско дознание.
Още двама пияни шофьори са били засечени от полицаи през периода 24-26 юли. 27-годишен водач от Генерал Тошево седнал зад волана с 2, 51 промила алкохол. Преди да бъде спрян за проверка, той помел указателна табела в село Кардам. 1,58 промила алкохол пък показало техническото средство в кръвта на 38-годишен шофьор от добричкото село Черна.
271 са пияните шофьори, засечени при полицейски проверки в областта през първите шест месеца на годината, казаха от РДВР. В 120 от случаите съдържанието на алкохол в кръвта на водачите е било над 1,2 промила. От полицията обясниха, че от 1,2 промила нагоре деянието се криминализира. Нарушителите попадат под ударите на член 343, т. б, ал. 1 на Наказателния кодекс. Той предвижда до две години затвор. В 106 от случаите са образувани бързи полицейски производства. В останалите 14 се водят полицейски дознания или следствени дела, тъй като при тях има нанесени щети или пострадали. За първите шест месеца на годината пияни шофьори са причинили общо 30 пътно-транспортни произшествия.
От РДВР припомнят още, че при наличие на алкохол между 0,4 и 1,2 промила водачите носят административна отговорност.
 


Сходни връзки

ПИЯН ШОФЬОР СЕ БЛЪСКА В АВТОБУС И КОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди