изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:33 EEST
ОПОЗИЦИЯТА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ЕТНИЧЕСКАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА МАКЕДОНИЯ    
По света Преди малко започна големият митинг на опозицията в Македония срещу правителственото предложение за децентрализацията по етнически принцип.

В Скопие да пристигнаха около 50 000 души от вътрешността на страната. Това е най-многолюдният митинг в историята на Македония.
40 автобуса от Битоля са спрени по пътя за Скопие след Прилеп, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус”. Автобусите са пътували, за да се присъединят към големия протестен митинг срещу проектозаконите за децентрализацията.
На митинга ще говорят лидерите на опозиционните партии – Никола Груевски, Павле Траянов, Васил Тупурковски и Стоян Андов. От Канада е пристигнал специално за митинга председателят на Световния македонски конгрес Тодор Петров. Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски призова днес поддръжниците си да се присъединят към митинга. Той ще участва в него, но няма да произнесе реч, тъй като е предвидено да говорят само председателите на политическите партии.
Управляващите СДСМ, ЛДП и ДСИ имат необходимия брой гласове в парламента, за да гласуват пакета закони за децентрализацията и, според македонски анализатори, те ще ги приемат, въпреки протестите на гражданите. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ОПОЗИЦИЯТА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ЕТНИЧЕСКАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА МАКЕДОНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди