изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:43 EEST
1 500 000 ИЗСЕЛНИЦИ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ, КОЕТО НА ПРАКТИКА ЩЕ ОБЕЗСМИСЛИ ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
ПарламентВсички гласове от Турция при парламентарни избори в България идват и се изчисляват в Добрич и за Добричка област. С тях се подменя вотът на живеещите в областта. Така сега в парламента депутатите от нашия регион са: 4 от ДПС, 2 от НДСВ, 1 от ОДС, въпреки коренно различния вот на добруджанци.


Три пъти повече избирателни секции в Турция за българските парламентарни избори догодина иска изселническата организация на българските турци с център Анкара. Тя наброявала близо 1 300 000 души и била призната като най-авторитетна от турското правителство.

В нея членуват изселници и техни потомци от 1951 година насам, съобщи вчера в Кърджали Реджеб Мутлу, представител на структурата от Одрин.
Той заяви, че неговата организация активно ще подпомага участието на изселниците в Турция при избори в България. Според него най-много нови секции трябва да се изградят в Бурса, Истанбул и Анкара. Мутлу беше в източнородопския център в състава на 40-членна група от Сдружението на изящните изкуства към турското Министерство на културата.
Почти всички изселници от България по спогодбите от 1951, 1969, 1978, както и от 1989 година насам искат да получат българско гражданство, каза още Мутлу.

Ползван е и материал от в. "Монитор", 27 юли 2004 г.
 


Сходни връзки

1 500 000 ИЗСЕЛНИЦИ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ, КОЕТО НА ПРАКТИКА ЩЕ ОБЕЗСМИСЛИ ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
1 500 000 ИЗСЕЛНИЦИ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ, КОЕТО НА ПРАКТИКА ЩЕ ОБЕЗСМИСЛИ ИЗБОРИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ
Автор: Anonymous да 2004-07-27 @ 22:25 EEST
Омръзна ми вече, хора които не живеят в страната и не плащат данъци да решават съдбата на тези които са останали тук и полагат всички усилия да направят България нормална за живот.
Примера от такова гласуване го имаме при предишните избори 4 депутати избрани с гласове от чужбина. Нека някой отговори колко пъти тези депутати са били в родният ни град(ако може да поискат справка от Народното събрание за пътуванията им. Дали са били в Добрич), какво са направили за града(сигурно помогнаха за проблема с влака "Албена",за решаване на проблемите със сушата 2002 год. иби помогнаха за привличането на някоя по сериозна инвестиция в града ни????????).Това са много сложни въпроси нека някой отговори без да се замисли или търси избирателните листи да назове тези депутати поне по име.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди