изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:06 EET
ТЪРГОВЦИ ИНКАСИРАЛИ ЗАГУБИ ОТ ЛИПСАТА НА ЕЛЗАХРАНВАНЕ    
ОбществоЖивеещи и търговци по улиците "Отец Паисий", "Вардар" и "Струма" се обърнаха към редакцията ни, за да изразят "възмущението си от електроразпределителното дружество". В събота къщи и обекти в този район са били 7 часа без ток.

Собственик на магазин за хранителни стоки изчислил, че от липсата на елзахранване има нанесени щети в размер на 600 лева. За малко елзахранването е било възстановено, след което отново е нямало ток. В неделя също няколко часа в този район на града са били без ток. "Възмутени сме от Енергото. Дежурният ни каза, че се прави профилактика. Каква е тая профилактика - два дни и толкова дълго време? Ще направим подписка, с която ще искаме да ни бъдат възстановени щетите" - заявиха пред репортер на вестника възмутени жители и търговци от злополучния район.
Дежурният в понеделник заяви, че профилактика сега не се извършва. "Аз съм от днес на работа и нямам информация за състоянието през почивните дни" - добави още дежурният на тел. 601-222 в понеделник.
Потърсихме инж. Румен Цонев - директор на "Електроразпределение - Варна" - клон Добрич, за да разберем какъв е проблемът. "След направената проверка се установи, че в този район проблемите са започнали още от петък вечерта, когато за малко е било преустановено елзахранването. По ул. "Спартак" 14 при прокопаването на канал абонатът е ударил един от кабелите ни, което е причина за прекъсването. По- късно, в събота, след поройния дъжд точно в този район са аварирали 5 трафопоста. Дежурните екипи са работили в съботния ден, но дъждовете в неделя са станали причина за повторното изключване на трафопостовете в района. Това са причините хората да бъдат без елзахранване" - обясни инж. Цонев.
На въпрос на НДТ стари ли са съоръженията, за да изключат 5 трафопоста едновременно, както и ще бъдат ли обезщетени по някакъв начин търговците, инкасирали загуби, инж. Цонев заяви, че съоръженията са добри, не са амортизирани. И още: "Що касае обезщетяването, има член в закона, който ни защитава и където се казва, че ние не носим отговорност при природни бедствия, аварии и други подобни случаи." НДТ
 


Сходни връзки

ТЪРГОВЦИ ИНКАСИРАЛИ ЗАГУБИ ОТ ЛИПСАТА НА ЕЛЗАХРАНВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди