изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:29 EET
ХЕИ Добрич ЗАТВАРЯ СТАДИОН "ДРУЖБА”, НЕ БИЛ ИЗРЯДЕН    
СпортПоради констатирано крайно лошо санитарно-хигиенно състояние на стадионите в градовете Добрич, Тервел, Ген. Тошево, Каварна, и в с. Крушари бяха издадени Заповеди за спиране експлоатацията на тези стадиони, се казва във факс на ХЕИ – Добрич, до медиите във връзка с изнесената информация от ръководството на ПФК “Добруджа” АД ден по-рано, че може да остане без стадион.

"Проверките бяха организирани от РДВР Добрич във връзка с получена телеграма от ДНСП-София, и имаха за цел обезпечаване на техническата, конструктивната, пожарната, аварийната и санитарно-хигиенната безопасност на футболните стадиони и опазване живота и здравето на посетителите и ползувателите на същите", съобщиха от ХЕИ. От там ни информират още, че в проверките са взели участие служители от сектор “Икономическа полиция”, с-р “Охранителна полиция”, РЗ “Пожарна и аварийна безопасност”, РДНСК, ХЕИ и от техническите служби при съответната община или район. След приключване на проверките, които са били направени от 14 до 28 юни 2004 година, до всички кметове на общини бяха изпратени становища за санитарно-хигиенното състояние на съответния стадион, намиращ се на територията на общината и стопанисван от нея. В тях подробно бяха описани констатираните санитарно-хигиенни неблагополучия и несъответствия с изискванията на Инструкция 34 за хигиената на спортните обекти и екипировка / обнр.ДВ бр. 82/75 г., изм. и доп. бр. 18/84 г./. Ето в какво състояние са заварили стадион "Дружба" от ХЕИ Добрич:
1. В съблекалните и баните мазилката е напукана и пада, по стените и таваните се е развила черна плесен. Има теч от тавана на съблекалнята на втори етеж, която се ползва от Детско-юношеската школа.
2. В коридорите, коментаторската кабина и пресцентъра мазилката на стени и тавани е напукана и пада.
3. На зрителските трибуни пейките са начупени.
4. Санитарните възли за зрители не се експлоатират.
5. В медицинския кабинет не е осигурена топла течаща вода. По тавана има плесен.
6. Сауна: В помещението за охлаждане мазилката се рони. Има плесен по тавана. Не е предвидена стая за почивка, в душовото помещение не е предвидена вана за потапяне на краката в антимикотичен разтвор, с органите на държавния санитарен контрол не е съгласувана инструкция за ползване, за сауната не е издадено санитарно разрешително за въвеждане в експлоатация, съгласно изискванията на Наредба 6 от 19.07.1993 г. за хигиенните норми и изисквания към устройството и експлоатацията на обществените сауни.
От ХЕИ Добрич са изпратили писмо до местната община за констатираните нарушения още преди няколко седмици, но едва вчера ръководството на ПФК “Добруджа” АД разбра, че може да не играе мачовете от новото първенство на собствения си стадион. В момента на спортното съоръжение кипят ремонтни работи, научи НДТ, за да може любителите на футбола да гледат мачовете на своя отбор в Добрич, а не да ходят в Албена. Припомняме Ви, че председателят на НС на ПФК Добруджа АД Величко Найденов каза, че ако Добруджа остане без стадион, то отборът или няма да започне в шампионата или ще играе срещите си от "Б" група в Албена. НДТ
 


Сходни връзки

ХЕИ Добрич ЗАТВАРЯ СТАДИОН "ДРУЖБА”, НЕ БИЛ ИЗРЯДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди