изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:46 EEST
ПОД ВЪПРОС СА УВЕЛИЧЕНИЯТА НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ    
ОбразованиеВсе още няма заповед на кмета Детелина Николова за увеличение на заплатите на работещите в сферата на общинското образование в Добрич с 8,5 на сто от 1 юли, съобщи вчера първият зам.-кмет Иван Колев.

Той посочи, че има преразход на средства за работни заплати в общинските училища, като към края на първото полугодие за заплати са похарчени 58,69 на сто от планираните за цялата година. Оказва се, че основната причина за преразхода е по-големият брой заети в общинските училища, в сравнение с определения от Министерството на образованието и науката. Към септември 2003 г. техният брой бил 1731, а към началото на юни трябвало да са с 30 души по-малко. В момента обаче в образованието са заети 1730 души и директорите на училища трябва да предприемат мерки за съкращенията, посочи И. Колев. Очаква се затруднения в изплащането на учителските възнаграждения да има и от определения в общинския КТД 1 процент върху заплата за прослужено време, а средствата, които се получавали от държавата, били за 0,9 процента, обясни зам.-кметът Ваня Балчева. И. Колев бе категоричен, че няма да се допусне към края на годината преразход на заплати в образованието.
 


Сходни връзки

ПОД ВЪПРОС СА УВЕЛИЧЕНИЯТА НА УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди