изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:47 EEST
ОТ 10 ДО 15 ХИЛЯДИ ЛЕВА ПОЛУЧИХА 10 ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ОБЛАСТТА    
ОбществоСертификатите за безвъзмездна помощ от 10 до 15 хиляди лева връчиха вчера вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева и постоянният представител на ПРООН за България Нийл Буне на 35 бъдещи предприемачи от областите Добрич, Видин, Силистра и Шумен по "Проект 100". Сред тях бяха и десет кандидат-бизнесмени от Добрич.

Експертната комисия е класирала 35-те кандидати сред общо 114, представили бизнеспланове в проведения национален конкурс за безвъзмездно подпомагане на стартиращ бизнес. Главният критерий при оценката на проектите е бил перспективността на идеята и конкурентността на бизнеса, който ще развива кандидатът, съобщи агенция "Фокус". Предимство са имали кандидатите, които са включили използването на информационните технологии и усвояването на нови продукти в производството или предоставянето на услуги.
С парите от "Проект 100" одобрените в конкурса участници ще създадат малки фирми в сферата на машиностроенето, производството на мебели, керамични и стъкларски изделия, разработване на софтуерни продукти за елементи за автоматизирано управление на ВЕЦ. Има и проекти за селски и екотуризъм и за предоставяне на битови услуги.
Вторият кръг от конкурса ще се обяви през август. В първия кръг заявки са подали 1163 кандидати от четирите области, от които за участие са били одобрени 217 души.
 


Сходни връзки

ОТ 10 ДО 15 ХИЛЯДИ ЛЕВА ПОЛУЧИХА 10 ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди