изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:58 EEST
УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЗАЛОЖНИК В ИРАК ЩЕ ПОКАЖАТ ЕКЗЕКУЦИЯТА НА ФИЛМ    
ЗаложнициТерористичната групировка "Таухид уа Джихад", която отвлече двама български шофьори в Ирак, в сряда съобщи, че ще покаже филм с екзекуцията на единия от тях.

Съобщението се появи на интернет страницата на групировката. Точният текст гласи: "Очаквайте филм с екзекуцията на българския селяндур".

На сайта е поместена снимка, на която екстремист държи отрязана окървавена глава, на фона на знамето на групировката. Над снимката, с червени букви пише, че българското правителство е отказало да изпълни исканията на терористите.

Досега българското правителство официално потвърди смъртта на един от шофьорите - Георги Лазов. Обезглавеното му тяло бе открито на 15 юли т.г. край иракския град Мосул, откъдето двамата с Ивайло Кепов бяха отвлечени в края на юни т.г. от групировката на йорданския терорист ал Заркауи, наричан "дясната ръка" на Осама бин Ладен в Ирак.

В отговор на въпрос говорителят на премиера каза, че не му е известна позицията на Симеон Сакскобургготски по повод последната закана на терористите, но утре министър председателят щял да е в София и да присъства на последното заседание на кабинета, преди правителството да излезе във ваканция.

В коментар на днешната информация от интернет страницата на "Таухид уа Джихад", правителственият говорител Димитър Цонев заяви, че ако терористите изпълнят заканата си и качат видеофилма с екзекуцията на български заложник, това ще означава, че продължават заплахите към страната ни, но под нова форма.

След като похитителите не успяха да разколебаят българската държавата, сега очевидно търсят нови начини да изпълнят своята програма за всяване на страх и ужас, допълни Цонев.

От Външно казаха, че са разгледали внимателно снимката с помощта на технически средства, но заради лошото й качество не могат да се направят категорични изводи. "Чудовищността трудно се предава с думи", коментира зам.министър Гергана Грънчарова.

Дни след 15 юли в Ирак бе открито и друго тяло, за което се предполага, че е на втория български заложник. Заедно с обезглавения труп, в найлонова торба бе намерена и главата на жертвата.

В сряда говорителят на МВнР Гергана Грънчарова съобщи, че според иракските лекари тялото прилича на втория български заложник Ивайло Кепов. Трябва обаче да се изчакат официалните данни от идентификацията, добави Грънчарова.

Преди ден тя определи като изключително минимална надеждата това да не е трупът на Кепов.

Грънчарова съобщи още, че се очаква до края на седмицата да бъде транспортирано идентифицираното вече тяло на Георги Лазов. Точните срокове зависели от американското военно командване, от страна на което българското външно министерство срещало пълно съдействие.

mediapool.bg/НДТ
 


Сходни връзки

УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЗАЛОЖНИК В ИРАК ЩЕ ПОКАЖАТ ЕКЗЕКУЦИЯТА НА ФИЛМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди