изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:45 EET
ЛИКУВАЙ, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ! ДЕПУТАТИТЕ НИ ГЛАСУВАХА НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗАГУБИТЕ НА НЕКАДЪРНОСТТА НА ВиК    
Парламент Още една година потребителите да плащат изцяло загубите на вода на водоснабдителните дружества, реши Народното събрание при приемането на първо четене на поправки на Закона за водите.

Целта на промяната е да отложи текст от закона, според който сметките на потребителите да покриват само до 25% от загубите на вода.

Основният мотив на вносителите на промяната е, че с удължаването на срока ще се даде възможност на ВИК-дружествата да направят инвестиции във водоснабдителната мрежа, което да намали загубите на вода.

Въпреки, че не е приета на второ четене, поправката ще продължи да действа.
Борислав Великов, един от вносителите, обясни, че при окончателното гласуване ще бъде вписано действието й със задна дата.

Великов не изключи възможността през септември депутатите да приемат друго решение, но ги призова наесен да подкрепят същия текст, защото в противен случай ще се стигне до фалити на ВИК-дружества, тъй като те ще трябва да калкулират цената на водата по места по нов начин, като сметките да включват само до една четвърт от загубите, а остатъкът да се поема от ВИК-дружествата.

В момента загубите на водоснабдителните дружества се начисляват изцяло в сметките на потребителите.

news/NDT
 


Сходни връзки

ЛИКУВАЙ, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ! ДЕПУТАТИТЕ НИ ГЛАСУВАХА НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗАГУБИТЕ НА НЕКАДЪРНОСТТА НА ВиК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди