изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:42 EEST
ШОФЬОР НА МИКРОБУС ЗАГИНА СЛЕД УДАР В КОМБАЙН    
Ред и сигурностЧетирима шведи са пострадали при произшествието, настанени са в болници в Добрич и Варна

48-годишен мъж от шабленското село Дуранкулак е загинал при катастрофа мeжду микробус "Тойота" и комбайн, управляван от 63-годишен водач от Каварна, съобщиха от РДВР. Произшествието станало около 21.30 часа на 27 юли по главен път I-9 между Каварна и Балчик. Според официалната полицейска информация, при катастрофата - освен загиналия шофьор на микробуса, са пострадали и двама шведски граждани - на по 19 и 20 години, които са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич без опасност за живота. Причините за произшествието се изясняват, по случая е заведено следствено дело.
От хора от Дуранкулак НДТ научи, че загиналият е Атанас Тодоров Илиев. Той карал собствен микробус, с който извозвал туристи от ГКПП-Дуранкулак, до Варна. Мъжът бил с дългогодишен стаж като водач на МПС, бил много внимателен шофьор. Съпругата на загиналия и синът му били безработни, дъщеря му живеела и работела във Варна.
Пострадалите при катастрофата шведи са четирима, научи НДТ от лекари в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич. От там ранените са насочени за лечение в здравни заведения. 19-годишният Д. Ю. е изпратен за лечение в болница във Варна. За него добричките медици имали съмнения за долна парапареза. Двама шведи са настанени в Отделението по ортопедия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Единият от тях - И. Б. /22 г./ е с контузно-разкъсна рана в областта на кръста и рани по лявата ръка. В 4 часа миналата вечер му е направена операция на ръката. 20-годишният Д. А., който е също в ортопедия, е с фрактура на ключица. Г. В. /21 г./ е настанен в Отделението по неврохирургия с наранявания на лицето.
Микробусът се е ударил в комбайна при опит да го изпревари, съобщава в сайта си МВР. Хора от селото разказаха, че комбайнът е бил без светлини.
Това е вторият инцидент с комбайн на територията на Добричка област за по-малко от седмица. Както НДТ писа, на 22 юли по пътя Крушари-Северци възникна катастрофа между комбайн и лек автомобил "Лада". При нея пострада 57-годишна жена. НДТ
 


Сходни връзки

ШОФЬОР НА МИКРОБУС ЗАГИНА СЛЕД УДАР В КОМБАЙН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди