изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:36 EEST
ЧЕРНОМОРСКА ТЕХНОЛОГИЧНА КОМПАНИЯ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ПРОГРАМА    
ИкономикаДо момента компанията, която има лиценз за газификацията на Добрич, притежава 48 520 метра газопреносна мрежа. До края на октомври ще са включени новите битови абонати на компанията



Разширената инвестиционна програма на "Черноморска технологична компания" - Варна, за Добрич за 2004 г. бе представена вчера от директора по маркетинг и реклама Валентин Хамбарлиев и регионалния мениджър на клона на компанията Иван Иванов.
От 2001 г. ЧТК има 10-годишен договор за газификация на град Добрич, а в началото на тази година спечели конкурсите за газификация на два региона - "Добруджа" и "Мизия". Стана ясно, че до момента ЧТК е разработила генерална схема и бизнеспланове за газификация на града, проектирана и разработена е газоразпределителна мрежа с перспектива за следващите не по-малко от 30 години.
До момента ЧТК е газифицирала 27 промишлени обекта, 91 обществено-админисративни сгради и търговскси обекти, и 265 битови абонати. Сред крупните потребители са община Добрич с нейните газифицирани звена, фирмите "Албена стил", "СТАРТ", "Сердика", "Добруджански текстил", "ФАМА", "Птицекланица", "Калиакра" и др. За периода, в който работи в Добрич, ЧТК е построила 39 776 метра газопреносна мрежа и е закупила други 8 744 метра. Така в момента тя притежава общо 48 520 метра мрежа за разпределение на природен газ. Посочено бе, че газ е отведен до всички кандидати от индустриалния сектор, което е 80 на сто от всички потенциални клиенти-промишлени абонати, а също и до 65 на сто от административните потребители на газ в Добрич.
Стана ясно, че инвестиционната програма на ЧТК за тази година предвижда включване на 110 промишлени, обществени и административни сгради и 103 битови потребители. Поради големия интерес тя е разширена с допълнително 85 битови абонати. Посочено беше обаче, че от първоначално включените 103 домакинства, само 66 са сключили договори. Затова се предвижда и трето разширение на инвестиционната програма, което ще бъде оповестено през август.
Стана ясно, че от сключването на договори само на част от включените в първоначалния списък кандидати за битова газификация, се ощетяват други желаещи. Част от тях дори вече били инсталирали в домовете си необходимото оборудване за газ. Една от причините за много непотвърдени заявки се дължи на това, че за да се осигури прокарване на газопровод до определена жилищна кооперация, сигурният кандидат осигурявал още няколко желаещи. Въз основа на многото заявки газификацията на този обект изглеждала изгодна. В крайна сметка обаче, договор сключвал само сигурният кандидат, а другите не търпели никакви санкции. Само компанията, която по силата на сключения договор, се задължавала да извърши неизгодната вече за нея инвестиция. Стана ясно, че включените в първоначалния списък на битовите абонати за т.г. ще получат газ в домовете си до 1 октомври, а останалите - до края на октомври. Целта на ЧТК е по-плътно да насища мрежата си в кварталите, където са положени вече газопреносни съоръжения и в максимално кратък срок да се присъединяват новите клиенти, обясни г-н Хамбарлиев. Той съобщи, че компанията е променила срочността на издаване на авансови фактури. Това вече ще става не три, а четири пъти годишно.
"Черноморска технологична компания" въвежда нов продукт "Джада", който е разработен в Италия. Той ще обхване всички процеси от подаването на заявление от клиента до момента, в който той престане да бъде абонат на ЧТК. Целта е да се намалят разходите на компанията и максимално да се улеснят и облекчат клиентите. Те ще получават по-бързо отговори, по-бързо ще се обработват документите им, ще се издават справки за минали периоди, за консумация, ще се намалят до минимум грешките, увери В. Хамбарлиев. Той оповести, че офисът на ЧТК вече се намира на ул. "Васил Левски" -24 /до ТОТО-пункта/.
 


Сходни връзки

ЧЕРНОМОРСКА ТЕХНОЛОГИЧНА КОМПАНИЯ ПРЕДСТАВИ ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди