изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:48 EEST
"АЛ КАЙДА" ЗАПЛАШВА ЕВРОПА С КЪРВАВА ВОЙНА    
По светаLe Monde: Групировката, която заплашва Европа, е отговорна за атентатите в Мадрид и Истанбул


Дубай. В съобщение, публикувано от ислямистки интернет-сайт “Ал Кайда” заплаши Европа с “кървава война” след изтичането на 15 юли на примирието, обявено от Осама Бин Ладен, пише в броя си днес френският вестник Le Monde, като се позовава на информация на АФП.
“Ще Ви обявим кървава война и няма да спрем атаките, докато не поемете по правия път”, се посочва в съобщението, подписано от “Бригадите на Абу Хафс ал Масри – “Ал Кайда” и публикувано на сайта http://www.islamic-minbar.com/forum/.
“След изтичането на ултиматума, поставен от нашия шейх Осама Бин Ладен, ще Ви обявим война – на вас, и на вашите народи, които мълчаливо ви подкрепят”, се посочва още в съобщението, чиято автентичност не е установена.
Изданието припомня, че същата групировка веднъж вече заплаши Италия с “кървава баня, подобна на тази от 11 септември 2001 г. в САЩ, ако Рим не “се отърве” от премиера Силвио Берлускони. Съобщението беше разпространено на 16 юли.
Сегашните заплахи са отправени преди всичко към “италианското правителство начело с Берлускони”, отбелязва вестникът. “Ще атакуваме градове в Европа и ще започнем с теб, Берлускони”, се посочва в текста.
На 15 април глас, приписван на Осама Бин Ладен постави срок от три месеца на европейските правителства да изтеглят войските си от Афганистан, Ирак и останалите мюсюлмански държави, като заплаши с нови атаки, сравними с тези от 11 март в Мадрид, ако това не стане.
Le Monde припомня, че Абу Хафс ал Масри, ръководител на военните операции на “Ал Кайда”, беше убит в Афганистан през 2001 г. Групировката, свързана с неговото име, пое отговорността за атентатите на 11 март в Мадрид в съобщения, изпратени до арабското издание, базирано в Лондон – “Ал Кодс ал Араби”. Групировката пое отговорността и за нападенията през ноември 2003 г. срещу две синагоги в Истанбул, както и за атаката от миналия август срещу седалището на ООН в Багдад.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

"АЛ КАЙДА" ЗАПЛАШВА ЕВРОПА С КЪРВАВА ВОЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди