изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:45 EET
БАЙ МИЛЕ И ПЕТИМА ОТ ОХРАНАТА МУ БЯХА ЗАСТРЕЛЯНИ КАТО КУЧЕТА    
Ред и сигурностШестима са убити и двама - ранени при стрелбата в ресторант-градина "Славия" на ул. Коломан 1 малко преди 15:00 часа


Сигналът е подаден в 15.28 часа.

Новината бе съобщена от служители на ресторанта. По първоначални данни са простреляни около 10, сред които Младен Михалев-Маджо и Милчо Бонев - Бай Миле. МВР потвърди смъртта на Милчо Бонев, известен като Бай Миле, един от лидерите в бившата групировка СИК, но отказаха да дадат повече информация за Михалев-Маджо.

Потвърдено е, че останалите петима убити са били от охраната на Бонев. Двама от ранените са в шокова зала на ВМА.

Нападателите са избягали с два автомобила. По непотвърдена информация те са били между 7-8 човека. Те са били маскирани като полицаи.

По първоначална информация нападателите са били няколко, стреляли са от автомобили, и още на вратата на заведението са застреляли двама от гардовете на Бонев. В заведението не е имало други посетители, освен компанията, каза още говорителят на СДВР. По думите му Бай Миле редовно посещавал това заведение, всеки ден по това време. Най-вероятно е стреляно с автомат "Калашников", допълни Николов.

Нападателите са стреляли с автомати и са избягали с черен автомобил, западен модел с надписи "Полиция", твърдят очевидци.

Милчо Бонев е посещавал този ресторант всеки ден по едно и също време, предаде репортер на "Дневник". В момента на стрелбата не е имало други посетители. Никой от персонала не е пострадал. В момента полицията уточнява дали е имало обратна стрелба от страна на охранителите на Бонев. Потвърдено е, че двама от тях са били убити от нападателите на вратата на ресторанта, а останалите са били на масата с Бонев.

Другите ранени също са били от охраната на Милчо Бонев - Бай Миле, според информация на Нова Телевизия.


След престрелката НСБОП проведе операция в столичния квартал "Симеоново". Според непотвърдена информация Специализираният отряд на НСБОП е задържал трима или четирима мъже.

Операцията се провежда до хотел "Жасмин". Според очевидци арестуваните се опитали да избягат с лек автомобил "Фолксваген Голф", при което са се ударили в полицейски автомобил. Районът е отцепен.

От МВР отказват информация по случая преди да е приключила операцията.



- - -

Милчо Бонев е известен като Бай Миле. Той е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев - Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници и в "Интергруп и партнърс" ООД. Бонев е бивш полицай. Прякорът Бай Миле получава още като служител на МВР.

В началото Бонев тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Константин Димитров-Самоковеца. По-късно Бонев отива в СИК. Имал е бизнес и с известния от близкото минало бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Хора от подземния свят твърдят, че двамата са имали дискотеки в София и по Черноморието.

Преди време Бай Миле се оттегля от СИК и започва собствен бизнес. Според бивши сикаджии Бонев не е бил от силните босове на групировката.

Бил е съдружник с Младен Михалев-Маджо, Венцислав Стефанов, Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Руснака в дружеството "Интергруп енд партнърс", но е излязъл от дружеството заедно с тях през юли 1999 г. Шеф обаче му остава Румен Николов - Пашата. Дружеството е регистрирано 1996 г. През 1996 г. пък той прави фирма "Пеликан Груп - 96", заедно с известния като наместник на СИК във Варна Йордан Марков, който беше взривен в асансьор на блок през ноември 1997 г.

Той участва в бургаските фирми "Холидей БГ", "Холидей БГД" ООД, във варненските "ШАГ" ООД, "Пеликан груп-96" ООД, "Пеликан груп" ООД и "Агромил". В столицата е един от собствениците на фирмите - "ММ-999-Милчо Бонев" "Бонилтравел"ООД, "И Джи Ем" ЕООД и "Живот 1" ООД. Повечето от фирмите се занимават с туристическа дейност и различни застраховки.

През септември 2001 година мощна бомба гръмва пред блока на Милчо Бонев в столичния квартал "Изток". Мощността на бомбата се е равнявала на 800 г тротил. Експлозията става точно, когато Бонев влиза във входа на блока си, придружаван от двамата си охранители. Бомбата рани тежко телохранителите на Бонев - 30-годишния Васил Костов и Николай Йорданов (36 г.).

Други фирми, в които Милчо Бонев е участвал са: "И Джи Ем", "Агромил", "Бонил Травел", "Европриз" и "Живот 1". Бизнесменът държи хотели в курорта Боровец. Той е и един от шефовете на ФК "Славия".

Милчо Бонев има интереси и в родния футбол. Интересите му във футбола се засилват през 2000 година. Тогава финансовият благодетел на Славия Младен Михалев отново се ангажира с управлението на клуба. Известният като Бай Миле бизнесмен става дясната му ръка. В екип с мениджър Любомир Воркапич той води в Славия бившия треньор на Марсилия Жарко Оларевич. Бонев има сериозно участие и в трансферите на немалко сръбски играчи в наши отбори.

В статия на най-тиражирания сръбски вестник "Вечерни новости" е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка. Огромното заглавие "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" на първа страница на "Вечерни новости" направи от новината събитие №1 за всички телевизии в Сърбия. В статията се съобщава, че след операция "Сабя", която унищожи въпросния клан на боса Легия (името идва от белградския квартал Земун, където бил базиран), българи са направили контакт с наследниците на Земунци. Изрично се уточнява, че "комшиите засега само зареждат с хероин, но нямат разпространителска мрежа". "Това е напълно достатъчно на българите. Знаем, че Милчо Бонев е работил със Земунския клан", признава и МВР министърът на западната ни съседка Душан Михайлович. Според Михайлович в момента Бай Миле работи с Вождовачкия и Новобелградския клан. "Вечерни новости" уточнява, че полицаите в София не знаят откъде Милчо Бонев ръководи хората си, защото той бил непрекъснато в движение между България и Сърбия. "Бай Миле се крие вече втора година от хората, които през 2001 година се опитаха да взривят бившата барета", разкрива изданието (1 октомври 2001 г. - адска машина разби прозорците на жилищна кооперация в софийския кв. "Изток", където живее Милчо Бонев. Бай Миле оцелява и напуска България задълго. МВР има подозрения, че той е натопил Поли Пантев и в отговор Женята е организирал атентат срещу него).
ДНЕВНИК/НДТ


 


Сходни връзки

БАЙ МИЛЕ И ПЕТИМА ОТ ОХРАНАТА МУ БЯХА ЗАСТРЕЛЯНИ КАТО КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди