изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:25 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕСПОСОБНО ДА ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ    
ПолитикаДСБ, СДС и Новото време обвиниха кабинета в неспособност да гарантира сигурност за гражданите


Днешният разстрел в ресторант-градина "Славия" в София е най-кървавата касапница във войните, водени от организираната престъпност, коментира потресаващия инцидент в София лидерът на Демократи за силна България Иван Костов. От ДСБ, както и от СДС и от "Новото време", обвиниха правителството в неспособност да овладее ескалиращата престъпност и да осигури сигурност за българските граждани.

Костов напомни, че в последните три години са извършени близо 50 поръчкови убийства, а нито един техен изпълнител не е осъден, което показва неспособността на органите на реда да гарантират сигурност за гражданите. "При условие, че не могат да бъдат разкрити участниците във вътрешните гангстерски войни, става ясно колко уязвима е България за терористични нападения", допълни той.

По думите му, отговорността за тази слабост на държавните институции е на премиера Сакскобургготски и на БСП, която контролира ключовите позиции в сектора за сигурност.

Като израз на порасналата дързост на организираната престъпност в България определи днешният случай зам.председателят на СДС Емануил Йорданов, който е бивш министър на вътрешните работи.

"Моят въпрос е: Има ли виновен министър на вътрешните работи и какво още трябва да се случи в София, та да бъде сменен министър Петканов", заяви Йорданов, цитиран от пресцентъра на СДС.

Той напомни, че в началото на тази година, след друга поредица показни разстрели, мнозинството в парламента одобри актуализирана стратегия за противодействие на организираната престъпност, която още тогава бе разкритикувана от опозицията. Днешният разстрел е поредното доказателство за правотата на нашите критики и слабостта на управляващите в сектора на сигурността, каза Йорданов.

Според него, подобно нагло поведение на организираната престъпност, както в последните две години, не е имало дори по времето на кабинета Беров в периода 1993-1994 г.

На фона на това, което се случва в София, не виждам с какво можем да помогнем на световната антитерористична коалиция, каза и Емануил Йорданов.

В декларация от "Новото време" настояха премиерът Сакскобургготски незабавно да свика Съвета по сигурността към МС. Според нововремци, органът към премиера трябва да обсъди слабостите в координацията и превантивната дейност на МВР и другите структури на правоохранителната система и да предложи конкретни мерки за преодоляването им.

"Новото време" заяви, че изпълнителната власт не изпълнява ефективно стратегията за борба с организираната престъпност. Няма да приемем поредна позиция, че престъпниците се избиват помежду си и това не касае гражданите, заявяват те, визирайки изявлението на министър-председателя Сакскобургготски в началото на тази година, по повод поредния показен атентат.
Mediapool/НДТ
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО Е НЕСПОСОБНО ДА ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди