изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:51 EEST
МАКЕДОНИЯ Е КОЛОНИЯ НА БЕЛГРАД    
Политика Македония доказва, че е колония на Белград, каза проф. Божидар Димитров

София. “С този акт македонските власти отново доказват, че са колония на Белград, тъй като международното законодателство изисква всяка страна сама да се грижи за своите военни гробища, а държавата, на чиято територия се намират, да й позволява, и нещо повече – да прави това. Влагайки средства за сръбските военни паметници, Македония действа в случая като една подвластна на Белград територия”, заяви в интервю за агенция “Фокус” проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей по повод поетия от македонската държава ангажимент да възложи на свои инженерни части да възстановят пътя до сръбския военен мемориал на Каймакчалан. “Самата Македония има достатъчно икономически и инфраструктурни проблеми, за да отделя пари за тези паметници”, допълни той.
"Българското правителство трябва да се обърне към международните институции, на които е член, или се готви да бъде член, като НАТО и Европейският съюз. Трябва да се прекратят всякакви преговори за интегриране на Македония в НАТО и в Европейския съюз, доколкото се водят, докато в Европа съществува такова “варварско, неевропейско отношение към българските военни паметници и гробища”, каза проф. Божидар Димитров.
 


Сходни връзки

МАКЕДОНИЯ Е КОЛОНИЯ НА БЕЛГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди