изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:00 EET
ЛИБИЯ СИ ОСТАВА ЕДНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА    
По света Федаините на Кадафи” ще убият всеки, който разпитва за изчезването на ливански шиитски духовник

Лондон. “Федаините (мъчениците) на Кадафи” заплашиха да убият всеки, който повдигне въпрос за изчезването в Либия през 70-те години на висшия ливански шиитски духовник аятолах Муса ал Садр. С това заглавие излиза днес издавания в Лондон на арабски език вестник “Ал Шарк ал Аусат”.
Роднини на Муса ал Садр, който не се завърна от пътуване в Либия близо 26 години, отправиха на 27 юли нов иск срещу полк. Муамар Кадафи и други либийски лидери за неговото изчезване. Синът на Садр Садредин и съпругите на неговите двамата придружители, които също са изчезнали от тогава, заведоха дело обвинявайки либийския лидер, бившия премиер Абдел Джалуд и бившия посланик на Либия Ашур Фатас в “престъпление в отвличане на 31 август 1978 г.”
Предишната жалба беше подадена през месец юни 2001 г., но разследващите длъжностни лица приключиха случаят след като обявиха, че няма достатъчно информация, за да бъде обвинен някой по случая.
 


Сходни връзки

ЛИБИЯ СИ ОСТАВА ЕДНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди