изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:19 EET
ИВАН СЛАВКОВ ВЗЕЛ ПОДКУП, ЗА ДА СТАНЕ ЛОНДОН ОЛИМПИЙСКИ ГРАД    
Новини Президентът на Българския олимпийски комитет Иван Славков – замесен в скандал

Според британският “Ивнинг Стандарт”, който се позовава на източници от Международния олимпийски комитет, Славков е олимпийският ръководител, въвлечен в скандал с подкуп във връзка с кандидатурата на Лондон за домакин на Игрите през 2012 година. МОК вече стартира разследване за "неподходящо поведение", след като от телевизия Би Би Си съобщиха, че един от 124-те члена на МОК е приел подкуп, за да гласува за кандидатурата на Лондон. Той му е бил предложен от служители на медията, които са се представили за агенти, които работят за крупни бизнесмени от Източен Лондон. От Би Би Си отказват всякакви коментари преди да бъде излъчено предаването "Панорама" на 4 август (сряда). Пред "Гардиън" представител на МОК потвърди, че Комитетът ще се отнесе изключително сериозно към случая.

"Ивнинг Стандарт" пояснява, че Иван Славков е бивш генерален директор на Българската национална телевизия, заместник-министър на културата през 70-те години, член на МОК от 1987 и също така оглавява Футболния съюз на България. В момента той заема отговорни постове в МОК в комисиите за телевизията, финансите и политиката. Според източниците на "Ивнинг Стандарт" от МОК ще обсъдят скандала преди началото на Олимпийските игри в Атина, старта на които е след две седмици. Ръководството на МОК ще изгледа много внимателно предаването "Панорама" в сряда, за да се увери реални ли са твърденията на Би Би Си. Информацията е на агенция БГНЕС.
БНР/НДТ
 


Сходни връзки

ИВАН СЛАВКОВ ВЗЕЛ ПОДКУП, ЗА ДА СТАНЕ ЛОНДОН ОЛИМПИЙСКИ ГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди