изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:18 EEST
113 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ    
Политика Тръгваме към парламентарните избори с ясната воля и съзнание да ги спечелим, заяви Сергей Станишев

Европа се нуждае от България и европейските социалисти имат нужда от приноса на българските социалисти. Това каза в приветствието си председателят на Социалистическия интернационал Антонио Гутереш на традиционния събор на Бузлуджа, предаде Дарик радио. За първи път празника по повод 113-та годишнина от създаването на социалистическото движение у нас организират заедно четирите партии на съюз Нова левица. Около 40 хиляди са симпатизантите под върха.
Вашият успех ще бъде успех на социалистите по целия свят. Тук съм, за да изразя солидарността на световното социалистическо семейство за нашата братска партия БСП, каза на чист български език Антонио Гутереш. Той подчерта, че Социалистическия интернационал разчита на победата на българските социалисти на парламентарните избори за достойна България в солидарна Европа. Надявам се, че при следващото си идване тук ще Ви видя като победители и като управляващи, обърне се лидерът на социалистите в света към председателите на четирите партии в съюз Нова левица. Ние, социалистите, сме против всякаква форма на тероризъм, но не е достатъчно да се бориш против тероризма, а срещу причината, която го поражда – бедността, подчерта още Гутереш. Председателят на Социнтерна нарече участието на международната коалиция и войната в Ирак "авантюра", която само е генерирала още повече тероризъм. "Нищо не може да ни спре, ако сме обединени. От този връх тръгваме към парламентарните избори с ясната воля и съзнание да ги спечелим", каза по-рано лидерът на БСП Сергей Станишев.
IAF/NDT
 


Сходни връзки

113 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди