изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:52 EEST
БРЕМЕННИ ПРОСТИТУТКИ И БЕДНИ ПРОДАВАТ ДЕЦАТА СИ НА ЗАПАД ОТ 5000 ДО 10 000 ЕВРО    
Ред и сигурност Генерал-лейтенант Бойко Борисов: Успешната дейност с партньорите ни от Гърция, Испания, Франция и Италия пресече търговията с бебета


София. Успешната дейност на оперативните звена на българската гранична полиция и НСБОП с партньорските служби от Гърция, Испания, Франция и Италия пресече търговията с бебета, която очевидно е процъфтявала от години. Това заяви за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов, по повод последните арести на наши сънародници, занимаващи се продажба на новородени деца, извършени от испанската, гръцката, френската и италианската полиция и отразена широко в европейските медии.
“Борбата срещу трафика на бременни, които по-късно продават децата си, не може да бъде решена за няколко седмици. Съвместната работа с нашите партньори трябваше да установи както преките участници в незаконната търговия, така и каналите за подаване на информация и местните посредници. Това обяснява продължаването на подобни операции в продължение на месеци. Изключително полезна в това отношение се оказа размяната на български офицери за връзка в Атина, Мадрид, Париж и Рим и приемането на реципрочни представители в България”, заяви генерал Борисов.
Като пример затова той припомни разбитата мрежа за трафик на бебета в Сен-Сен-Дени (Франция) преди седмица, при която трафикантите са принуждавали българки да раждат в Париж, като след това бебетата им са били продавани на двойки, които са били съучастници в аферата. Арестувани са участниците в трафика както и възползвалите се от този бизнес, забранен във Франция. Общо 8 въже и жени са заподозрени в това, че са продали или купили най-малко две български бебета, които са били родени в болницата “Робер Дебре” в Париж. При акция в град Порденоне, Северна Италия през последните два дни бяха арестувани други шестима души, трима от които българи. Групата е продавала деца от 5000 до 17 000 евро. Престъпната мрежа изкупувала новородените от майките им за по 5000-10 000 евро.
Бременни българки пристигали в Италия като туристки и раждали децата си в клиника в провинция Милано. Майките били главно бедни жени.
През пролетта подобна мрежа бе разкрита в Испания, а през есента на миналата година българската и френската полиция разкри мрежа за продажба на бебета на деца от малцинствата от района на Пазарджик и Пещера.
“Признанието, което получихме от испанските, италианските и френските колеги е показателно за професионализма, проявен от българската полиция и ресорните служби в пресичането на каналите за продажба на новородени деца, въпреки че съм далеч от мисълта, че сме пресекли всички възможности за подобни незаконни действия”, заяви за "Фокус” генерал Борисов.
Главният секретар на МВР допълни, че през септември му предстоят срещи с отговорни висши представители на италианското и френското МВР по проблемите на трафика на деца, проституцията, наркотрафика и производството на фалшиви пари.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

БРЕМЕННИ ПРОСТИТУТКИ И БЕДНИ ПРОДАВАТ ДЕЦАТА СИ НА ЗАПАД ОТ 5000 ДО 10 000 ЕВРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди