изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:06 EEST
ИВАН СЛАВКОВ СЕ ПРЕСТРУВАЛ НА КОРУМПИРАН    
Новини Разследващите журналисти се престорили на бизнесмени


Един от най-известните лобисти в олимпийските среди Горан Такач тъврди, че с Иван Славков само са се престрували на корумпирани, за да изобличат кои хора стоят зад бизнесмените, предлагали им подкуп. Това твърди вестник Таймс. Той цитира Такач, който казва, че с него са се свързали агенти на група бизнесмени от Източен Лондон, които обаче се оказали разследващи журналисти от Би Би Си, подготвящи епизод от популярната поредица Панорама.

Такач твърди, че уличеният от Би Би Си Славков само се е преструвал на корумпиран в общите им усилия да открият - кой стои зад крупните бизнесмени. Той пояснява, че по-рано този месец преди да разбере за ролята на Би Би Си в случая се обърнал към Славков да му помогне да хвърлят светлина върху корупцията. Славков се е съгласил и двамата приели условията на бизнесмените. Три дни по-късно те получили факс от Би Би Си.

Такач в момента официално се занимава с рекламата на София за домакинството за зимните олимпиийски игри през 2014 година. Ако обаче обясненията на Такач и Славков не се приемат от олимпийската общественост, това може да се окаже фатално за кандидатурата на София за домакин - отбелязва още вестник Таймс.

Президентът на Българския олимпийски комитет и БФС Иван Славков е заминал за чужбина за изясняване на корупционния скандал, свързан с кандидатурата на Лондон за домакинство на летните олимпийски игри през 2012 г. Това съобщи пресаташето на Футболния съюз Атанас Караиванов. Спореид Караиванов, атаката срещу Славков е предприета от хора, които искат да го дискредитират. Това е свързано с кандидатурата на България за домакин на зимните олимпийски игри през 2014 г., заяви още Караиванов.

Иван Славков ще излезе чист от ситуацията - заяви президентът на Профилигата Валентин Михов. Според Михов скандалът, в който бе замесен Славков, няма да се отрази върху репутацията на българския футбол. 'Той е човек с много опит и смятам, че ще се оправи' - допълни Михов, който присъства на семинар на Националния стадион 'Васил Левски'.

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Иванов коментира скандала около Иван Славков, в който Батето е обвинен във взимането на подкуп като член на Международния олимпийски комитет. “Не ме учудва тази атака срещу Иван Славков“, заяви Белчо Иванов. – “За мен това е ново и е поредният опит да се очерни името на Иван Славков. Доста добре организирана и професионално планирана атака. Пак казвам, че това е една от многото атаки срещу Иван Славков, защото има много хора, които са срещу него, защото той казва неща, които не се харесват на другите. Не съм в течение на скандала, за да каже нещо повече. Вярвам, че Иван Славков ще получи подкрепата на доста от членовете на МОК, които ще искат истината да излезе наяве” - заключи Белчо Иванов.
ДАРИК/НДТ
 


Сходни връзки

ИВАН СЛАВКОВ СЕ ПРЕСТРУВАЛ НА КОРУМПИРАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди