изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:12 EET
71 ДУШИ С УВРЕЖДАНИЯ СА ЗАПОЧНАЛИ РАБОТА ЗА ТРИ МЕСЕЦА    
Общество71 души с увреждания от общините Добрич, Добричка и Крушари са устроени на работа през второто тримесечие на годината, сочи анализ на дирекция "Бюро по труда".

С посредничеството на дирекцията на работа са постъпили 35 безработни лица от тази група, от които на преференциални работни места са наети 23 лица. По националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" и Националната програма за заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания работа са започнали 22 лица. 14 души с увреждания са се реализирали самостоятелно.
Поради възможностите и услугите, които им предоставя ДБТ, в тази група се формира доверие и позитивна нагласа, става ясно от анализа. От дирекцията отчитат добро партньорство със сдруженията и организациите на хора с увреждания в трите общини, както и с дирекциите "Социално подпомагане". Активни и изключително полезни са контактите на ДБТ с Центъра за социална рехабилитация и интеграция, сдружението на инвалидите "Надежда", "Хобисклуб", ЕТ "Проблем 2000", "Лайънс клуб" и др.
Реализацията на хората с увреждания се затруднява поради неблагоприятната икономическа конюнктура, липсата на адаптирани работни места, както и от изградените отрицателни стереотипи, се посочва в анализа. Работодателите все още нямали необходимата нагласа да наемат лица с намалена работоспособност и особено с по-висока степен на увреждания, тъй като това изисквало специализирани работни места. Освен това, повечето от лицата не били достатъчно ефективни при извършване на определената работа.
 


Сходни връзки

71 ДУШИ С УВРЕЖДАНИЯ СА ЗАПОЧНАЛИ РАБОТА ЗА ТРИ МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди