изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:36 EEST
ЦВЕТА БЛИЗНАКОВА СЕ РАЗМИНА С ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО    
ОбществоТя ще бъде подведена под отговорност за това, че не е положила грижи за лице, което не може да се грижи само за себе си. Невръстният й син Ивелин бе открит в края на 2002 г. мъртъв в корито под леглото в квартирата им

Окръжната прокуратура в Добрич е прекратила делото срещу 42-годишната Цветанка Близнакова от Добрич. Тя бе подведена под отговорност за убийството на малкия й син - на година и половина. През ноември 2002 г. той бе намерен мъртъв в корито под леглото в таванска стая по ул. "Хан Крум". Трупчето на детето бе престояло там пет дни.
Обвинението срещу Цветанка досега бе за убийството на детето чрез бездействие. Съдебните медици обаче са установили, че смъртта на момченцето е предизвикана от бронхопневмония, която може да се предава по въздушно капков, кръвен или лимфен път. Ако майката само е общувала с детенцето, тя пак е можело да бъде подведена под отговорност. Детето обаче е било гледано и от съседите, така че не можело да се установи, кой е причина за заразата му. Не може да се докаже, че майката го е заразила, обясниха магистратите.
Делото за убийство е прекратено и изпратено на Районна прокуратура за образуване на дело по чл. 138 от Наказателния кодекс. По него Цветанка Близнакова може да получи присъда до една година затвор за това. Този член третира случаите на лица, когато съзнателно не са положили грижа за друго лице, за което са длъжни да се грижат и което не може само да се грижи за себе си и има опасност за живота му.
Припомняме, че преди Ивелин Цветанка има още две деца, за които родителските права са й отнети и присъдени на бащата. През миналото лято тя роди четвърто дете, което бе настанено в дом.
 


Сходни връзки

ЦВЕТА БЛИЗНАКОВА СЕ РАЗМИНА С ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди