изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:58 EEST
КМЕТЪТ НА БАЛЧИК ЩЕ НАДДАВА ЗА РОМСКИТЕ ЖИЛИЩА В СТРАЖИЦА    
ОбществоЛидерът на КНСБ ще поставя въпроса пред ведомството на Милен Велчев

Община Балчик ще наддава на търга, организиран от Агенцията за държавни вземания, за 65-те ромски жилища в село Стражица. Решението за участие в търга бе взето от Общинския съвет на заседанието му в петък, съобщи електронното издание "Балчик инфо". При дебата в местния парламент съветникът Георги Андонов напомнил на колегите си, че в момента състоянието на сградите е изключително, и, ако общината ги закупи за 100 000 лева, то впоследствие трябва да инвестира още поне 200 000 лева за превеждането им в нормален за живеене вид.
Припомняме, че живеещите в тези жилища около 350 роми, от които 150 деца, излязоха на протест през миналата седмица на околовръстния път преди Албена и заявиха, че 20 от семействата ще се самозапалят, ако проблемът им не се реши. Има опасност те да останат без дом, след като министерството на финансите отказа на община Балчик да закупи жилищата на начална тръжна цена, а само след явяване на търг.
По време на заседанието на местния парламент в петък кметът Красимир Михайлов е посочил, че заинтересованост към проблема на ромите от Стражица са проявили и депутати. В телефонен разговор лидерът на КНСБ Желязко Христов се ангажирал да постави въпроса пред ведомството на министър Милен Велчев за безвъзмездно прехвърляне на жилищата във фонда на общината, пише още "Балчик инфо".
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА БАЛЧИК ЩЕ НАДДАВА ЗА РОМСКИТЕ ЖИЛИЩА В СТРАЖИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди