изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:06 EEST
ОБЩИНА БАЛЧИК НАМАЛИ КУРОРТНАТА ТАКСА    
ОбществоПо-малко приходи в бюджета срещу инвестициите на "Албена" АД избра местният парламент

На заседанието си в петък общинските съветници от Балчик взеха решение да намалят наполовина курортната такса за деца и пенсионери туристи. Намалението касае летовници до 18-годишна възраст, жени на над 55 години и мъже на над 60 години, съобщи електронното издание "Балчик инфо". Инициативата за намалението на курортната такса наполовина е на изпълнителния директор на "Албена" АД Красимир Станев. В свое писмо той призовал "към обединяване на усилията на туристическия бизнес и община Балчик." Мотивът му бил в това, че именно децата и хората в пенсионна възраст са потенциала за удължаване на туристическия сезон в курорта Албена.
Аргументът на зам.-кмета на Балчик Стефан Бошнаков за приемане на решението е бил, че по този начин - чрез намаляване наполовина на курортната такса за тази категория туристи, приходите в общинския бюджет ще бъдат 50-60 хиляди лева по-малко, но те се компенсират многократно от реализираните от курорта Албена инвестиции.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА БАЛЧИК НАМАЛИ КУРОРТНАТА ТАКСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди