изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:54 EEST
АВТОБУСЪТ - УБИЕЦ Е ВЕЧЕ В ДВОРА НА НАЦИОНАЛНОТО СЛЕДСТВИЕ    
Ред и сигурностАвтобусът, при катастрофата на който загинаха 12 деца във водите на река Лим, вече е в двора на Националната следствена служба, съобщи Би Ти Ви.

Според следователят Георги Илиев на този етап е рано да се каже каква е причината за инцидента, но следствието, за причините довели до него, ще приключи до месец и половина.

"От първите огледи се видя, че предните колела на автобуса са застинали във фаталния десен завой и се вижда счупена кормилна щанга", заяви също по Би Ти Ви депутатът от ПГ "Народен съюз" и член на временната анкетна комисия по катастрофата в река Лим Георги Станилов.

Неговият колега в комисията и народен представител от "Коалиция за България" Кръстьо Петков допълни, че са необходими промени в Закона за туризма. Те трябвало да забранят подобни "екстремни" екскурзии на ученици. "Под "екстремни" имам предвид това, че на родителите на загиналите деца е било обяснено, че това е една учебна екскурзия, а за фирмата-превозвач тя е била стандартно пътуване", каза Петков.

"Първите впечатления, които са се запечатали в мен, са свързани с маршрута, по който е пътувал автобусът. Това е едно безкрайно трудно трасе и не знам как може да са определя като туристически. Целият маршрут е осеян с плочи на загинали по шосето", заяви Станилов.

По думите на Георги Станилов родителите имат претенции към държавата, при това напълно основателни. Той посочи, че за пръв път се наблюдава пълно взаимодействие между гражданското общество в тяхно лице и държавата.
ДНЕВНИК/НДТ

 


Сходни връзки

АВТОБУСЪТ - УБИЕЦ Е ВЕЧЕ В ДВОРА НА НАЦИОНАЛНОТО СЛЕДСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди