изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:16 EET
ЕКИПЪТ НА АБРАШЕВ ОТДЪХВА С 20% НАМАЛЕНИЕ В ДВОРЕЦА    
Общество Политическият кабинет на културното министерство ще заседава в Балчик

Политическият кабинет на Министерството на културата ще заседава до 5 август в Двореца в Балчик, предаде агенция "Фокус". Тя информира, че културният министър Божидар Абрашев е отседнал в "Евксиноград", а членовете на екипа му са в Балчик - в обновената хотелска база на "Двореца". През активния сезон нощувка в стая с две легла там струва 30 лева, но министерските чиновници ползвали и 20 % отстъпка, което прави нощувката 24 лева.
Там в момента почивали двама заместници на Божидар Абрашев, главният секретар на министерството, няколко завеждащи отдели и парламентарният секретар на парламентарната комисия по култура.
Припомняме, че вече няколко месеца текат разгорещените спорове между ведомството на министъра-композитор и Софийския университет "Св. Кл. Охридски" за собствеността и стопанисването на архитектурно-парковия комплекс "Двореца" и Ботаническата градина. Скандалът се разрази, след като стана ясно, че Б. Абрашев иска изграждане на Център за култура и религии с много двуетажни къщички, басейни, ресторанти и други екстри. Последно Върховният административен съд потвърди забраната, наложена от екоминистъра Долорес Арсенова за строителство на територията на комплекса, тъй като стартира процедура по обявяването на Ботаническата градина в Балчик за защитена територия.
 


Сходни връзки

ЕКИПЪТ НА АБРАШЕВ ОТДЪХВА С 20% НАМАЛЕНИЕ В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди