изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:53 EEST
ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР ЩЕ УЧАСТВА В ПРАЗНИЦИ НА ДИКО ИЛИЕВ    
КултураМузикантите получиха четири инструмента от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, разпределени от земеделското министерство

На 19 август Духовият оркестър на Добрич ще участва в традиционните празници на името на Дико Илиев, които се провеждат в крайдунавския град Оряхово, съобщи за НДТ диригентът на състава Стоян Монов. Проявата е под патронажа на президента на Република България Георги Първанов и няма конкурсен характер. По информация към момента, в нея ще участват около 20 оркестъра. Задължително е те да изпълнят две произведения на Дико Илиев, както и други творби. Духовият оркестър на Добрич ще се представи с 30-минутна програма.
Музикантите са получили четири инструмента, които преди са използвани от несъществуващия вече оркестър при сегашната Професионална гимназия по ветеринарна медицина, каза още Ст. Монов. Това са два тромпета, един кларинет и една туба. Инструментите от училището са били разпределени от Министерството на земеделието и горите между Добрич и Дългопол.
В сряда и петък Духовият оркестър ще изнася концерти на пл. "Свобода" в Добрич и в градския парк. Музикантите ще създават настроение за добричлии с изпълнения на хора, маршове и валсове, каза още диригентът на състава.
 


Сходни връзки

ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР ЩЕ УЧАСТВА В ПРАЗНИЦИ НА ДИКО ИЛИЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди