изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:12 EEST
ДОБРИЧ ДА СТАНЕ СРЕДИЩЕ НА МЕЖДУНАРОДНО СТУДЕНСТВО    
Образованиесе надява ректорът на Международният колеж доц. Тодор Радев. Предстои разкриването на три нови специалности, съвместно с университета в Съндърланд, Великобритания, което се очаква да привлече още повече чуждестранни студенти

Наскоро учебното заведение е получило акредитация от чуждестранния университет за разкриването от догодина на три нови съвместни специалности по информатика за бакалаври. Те са насочени към приложението на компютрите в бизнеса, обясни ректорът на Международния колеж доц. Тодор Радев. Завършилите тези специалности ще получават както български, така и английски дипломи. Очаква се с въвеждането на новите програми в колежа да бъдат привлечени чуждестранни студенти от още поне пет-шест страни. "Надявам се Добрич да стане средище на международно студентство" - каза по този повод доц. Радев. Той подчерта, че през септември колежът очаква гости от холандски университет, с които ще се водят разговори за въвеждането на съвместна програма по бизнесадминистрация.
Около 250 ще бъдат новоприетите студенти в Международния колеж наесен. Все още вървят изпитите, като такива ще се проведат още на 27 и 30 август и 18 септември. Учебната година за специалността "Хотелски мениджмънт" ще бъде открита на 12 септември, а след 20 септември - и за останалите специалности.
Тази година учебното заведение има подписани подписани договори за сътрудничество с още два български университета, където ще бъдат признавани полаганите в колежа изпити. Това са Великотърновският университет "Св.св.Кирил и Методий" и Аграрният университет в Пловдив. Съвместно с втория за пръв път през предстоящата учебна година колежът въвежда съвместни аграрни специалности, за които в момента се осъществява приемът. Обучението е по оригинална програма на швейцарски колеж, подчерта още ректорът до. Тодор Радев.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ДА СТАНЕ СРЕДИЩЕ НА МЕЖДУНАРОДНО СТУДЕНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди