изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:56 EEST
В ДОБРУДЖА ТЪРСЯТ СТАДИОН    
СпортГорнооряховският тим прави трансферни удари на футболния пазар преди мача с Добруджа


Голяма е вероятността отборът на Добруджа да не играе мачовете си от първенството на “Б” група, което започва тази седмица. С наближаването на шампионата нараства тревогата, че представителният футболен тим на Добрич няма да играе мачовете си на стадион “Дружба”. Както вече ви информирахме, ХЕИ заповяда на Общината да затвори съоръжението, тъй като не било годно за експлоатация. От изказванията на футболния бос на Добруджа Величко Найденов, се разбира, че именно Общината е тази, която може да помогне на тима да играе пред родна публика. До късно снощи ръководството на добричкия тим се опитваше да направи всичко възможно, за да посрещне Локомотив /Горна Оряховица/ на стадион “Дружба”. Ако това не стане, то Добруджа ще домакинства в Албена. Другите варианти са Търговище и Шумен.
Ще има ли футбол в Добрич ще стане ясно тези дни, но въпреки скандалите, клубният бос е готов да седне на една маса с Общината и да изгладят взаимоотношенията в името на феновете. Готови ли са от кметството на компромис и кой колко милее за футбола в Златна Добруджа, ще се разбере не на пролет, когато са броят пилците, а още тази есен.
След двудневна почивка футболистите възобновиха тренировъчния процес. Първа тренировка с “жълто-зелените” направи нападателят Найден Вълев, юноша на Добруджа, играл за Добрич 2000, за Нафтекс и прекара част от подготовката с Доростол. Проблем продължават да бъдат контузиите на Сунай Мехмед и Венцислав Желев. Прави се всичко възможно поне последният да бъде готов за мача с Локомотив /Горна Оряховица/.
Тази седмица възпитаниците на Валентин Пейчев ще водят едноразови тренировки. Началото на заниманията ще бъде 18 часа, когато в събота започва срещата с горнооряховските “железничари”.
Стана ясно, че предстоящият съперник на Добруджа, който е новак в групата, няма да пристигне в Добрич без амбиции. Локомотив направи два трансферни удара. В отбора е привлечен нападателят Петър Кънчев, който през м.г. бе един от голмайсторите на “Б” група, макар и с фланелката на Академик /Св/. В тима се е завърнал юношата на отбора Тодор Попов, който е известен на любителите на футбола със своите стабилни прояви на вратарския пост на Черноморец /Бургас/. Попов ще играе като преотстъпен играч. С това обаче тревожните новини не приключват. Гостите от Горна Оряховица са запознати със скандалите в Добрич около ПФК Добруджа и ръководството на Локомотив прави всичко възможно, за да надъха своите футболисти. Обещани са големи премии при равен или победа срещу Добруджа.
Междувременно се разбра, че представителят на Инициативния комитет за защита на ПФК Добруджа АД Николай Дяков се опитал да се свърже с някой от кметския екип и общински съветници, но не е успял, тъй като е било отпускарски период. “Трябва да разберем какви са плановете на Общината за футбола в Добрич и едва тогава ИК ще излезе с декларация за ставащото с клуба”, каза Дяков и допълни, че не може футболът да се затрие с лека ръка. Той приветства идеята на Добруджа за подмладяване и да се даде път на местните таланти от юношеската школа. Общинският съветник Валентин Николов заяви, че не е работа на Дяков да коментира решенията на Общината за раздялата с ПФК Добруджа АД. “Той е поставен в дружеството да следи за прозрачността и всичко да е наред”, каза Николов. НДТ
 


Сходни връзки

В ДОБРУДЖА ТЪРСЯТ СТАДИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди