изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:22 EEST
С ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНИ КОНСУЛТАНТИ КАНДИДАТСТВА ДСП В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Обществопо националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост"

С проект за социални консултанти кандидатства дирекция "Социално подпомагане" /ДСП/ в община Добричка по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", съобщи за НДТ директорът Соня Георгиева. Проектът е представен в дирекция "Бюро по труда" в Добрич и предстои да бъде разгледан на заседание на Съвета за сътрудничество. Партньор на ДСП по него е областният управител Иван Иванов. "С реализацията на проекта ще бъдат решени проблеми от социален аспект, свързани отчасти с неграмотността и неинформираността на лицата, които са обект на социално подпомагане" - обясни С. Георгиева. Предвижда се социалните консултанти да бъдат седем. Те ще обслужват хората на място в няколко възлови села - Ловчанци, Стожер, Победа, Батово и и Овчарово, един от тях ще е в дирекцията в Добрич.
Социалните консултанти ще бъдат в помощ както на хората, обект на подпомагане, така и на социалните работници в ДСП. Те ще консултират и информират хората от селата за техните права, ще им помагат при попълването на документи за различните видове помощи, както и такива за явяване на ТЕЛК и РЕЛКК, ще събират информация за рисковите групи, ще подпомагат социалните работници при попълването на социални анкети и др. Идеята е реализацията на проекта да стартира на 1 август. Социалните консултанти ще бъдат назначени на работа до края на годината, тъй като националната програма се реализира в рамките на една календарна година.
 


Сходни връзки

С ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНИ КОНСУЛТАНТИ КАНДИДАТСТВА ДСП В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди