изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:22 EEST
ЗА СРЪБСКА ВРЪЗКА В УБИЙСТВОТО НА БАЙ МИЛЕ ТВЪРДИ И БЕЛГРАД    
Ред и сигурност 10 дни преди смъртта си Милчо Бонев – бай Миле, разстрелян в петък в столичен ресторант, е бил в Сърбия. Това пише днес белградският вестник “Вечерние новости”.


Изданието разкрива близките му контакти със Земунския клан и организираната престъпност в страната.

В публикацията, цитирана от БНР, се посочва, че Бонев е трябвало да поеме наркомрежата на Земунския клан на Душан Спасоевич, известен като Шиптера.

Припомняме, че още преди една година белградското радио Радио B-92 съобщи, че напълно са разкрити всички начини и канали за финансирането на престъпната групировка на Душан Спасоевич-Шиптера.

Полицейското разследване е установило, че групировката на Спасоевич си е набавяла хероина в периода 1994-97 година от София, а кокаинът пристигал в Белград от Колумбия.

“Вечерние новости” разкрива три причини, поради които е бил убит бай Миле.
Със смъртта му може да се свърже арестуването в София на издирвания от Интерпол и Холандия мафиотски бос Сретен Йосич. Както писа и в. “24 часа”, бай Миле е взел пари (твърди се 3 млн. долара) от хората на Йосич, за да го освободи от затвора, подкупвайки полицаи и магистрати, без обаче да е извършил освобождаването му.

Според втората версия на вестника, през изминалите няколко години Бонев активно е участвал в прането на пари на сръбската мафия, която изглежда не е била доволна от получавания процент, за което той е платил с живота си.

Изданието съобщава, че сръбското вътрешно министерство е следило неговите посещения в Сърбия.

Белградското управление за борба срещу организираната и криминална престъпност и някои от специалните служби ще изпратят наличната информация на българските си колеги, се допълва още в публикацията.

Преди няколко дни изданието помести изявление на сръбския вътрешен министър Душан Михайлович, който обяви, че Бонев е имал много близки контакти със Земунския клан и че е бил наблюдаван от полицията.

Междувременно Националната следствена служба съобщи, че телата на шестимата разстреляни в ресторант "Славия" са предадени на близките им с постановление на прокуратурата.

news.bg/ndt

 


Сходни връзки

ЗА СРЪБСКА ВРЪЗКА В УБИЙСТВОТО НА БАЙ МИЛЕ ТВЪРДИ И БЕЛГРАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди