изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:26 EEST
ПАК ЩЕ СЪДЯТ БРИТАНЕЦА ЧАРЛЗ ТЕЙЛЪР ЗА ДЕТСКИ ПОРНОСНИМКИ    
Общество Миналото лято скандалът около него се разрази след като под прикритието на конкурс "Мини мис" заснемаше разголени снимки на деца в Балчик

За трети път се внася в съда делото срещу известния с прозвището Чарлз Тейлър британски фотограф, съобщи вчера варненският вестник "Черно море". Разследването срещу него започна по сигнал от следователите в Добрич за това, че е снимал разголени деца. Скандалът около британеца обаче се разрази миналото лято, когато Тейлър под прикритието на конкурси "Мини Мис" заснемаше разголени деца в Балчик с обещанието, че ще осигури тяхното бъдеще като модели. Британецът Алек Ансуърт, известен като Чарлз Тейлър, е обвинен в изработване и притежание на актови снимки, на които моделите са деца, и в незаконно изп олзване на софтуер.
Припомняме, че на 27 ноември м.г. районният съд във Варна върна за допълнително разследване делото срещу британеца. Мотивът бе, че обвинението не е уточнило периодите на извършване на престъпленията, а е визиран само периодът от 2000 до 2002 г.
Според обвинението, Алек Ансуърт или Чарлз Тейлър е съхранявал на CD, DVD и дискети стотици разголени снимки на деца, които са иззети като веществени доказателства. Очаква се в хода на делото като страна да бъдат конституирани няколко големи софтуерни компании, сред които и "Майкрософт", които съдят британеца за пиратското използване на техния софтуер. Първоначално те бяха заявили, че ще предявят солени искове срещу фотографа.
"Черно море" съобщава, че междувременно е станало ясно, че Алек Ансуърт има проблеми с британските власти, също за детска порнография. Преди две седмици специалисти от Великобритания и Интерпол са търсели съдействие от българските власти по проверка, която извършват срещу Алек Ансуърт. Ако при нея се установи, че на някоя от порнографските снимки има британско дете, британецът ще бъде екстрадиран в родината си, за да бъде съден там, пише още вестникът.
 


Сходни връзки

ПАК ЩЕ СЪДЯТ БРИТАНЕЦА ЧАРЛЗ ТЕЙЛЪР ЗА ДЕТСКИ ПОРНОСНИМКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди