изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:58 EEST
1100 ЛЕВА ОЧАКВА БИБЛИОТЕКАТА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КНИГИ    
КултураСредствата са осигурени от Националния център за книгата към Министерството на културата

Библиотека "Дора Габе" в Добрич ще получи 1100 лева по линия на приключилия в края на миналия месец конкурс "Помощ за библиотеките 2004" на Националния център за книгата към Министерството на културата. Средствата трябва да бъдат използвани за закупуването на съвременна българска литература, каквото е условието на конкурса и за целта при кандидатстването е изпратен списък със заглавия, каза за НДТ директорката на добричката библиотека Елена Юрченко и допълни, че от бюджета на културната институция вече са осигурени други 1100 лева за същото. Закупуването на новата литература трябва да бъде отчетено пред центъра през септември.
112 171 лева е общата сума, която е отпуснал Националният център за книгата на одобрените 169 проекта от постъпилите 173 за участие в конкурса "Помощ за библиотеките 2004". Така през следващите три месеца повече от 30 000 тома нови книги, подбрани от библиотеките, ще станат достъпни за читателите от десетки градове и села в България.
В края на миналата седмица в Добрич е донесена и втората част от библиотеката на Петър Увалиев, която ще бъде подредена в образователния център на негово име, каза още Елена Юрченко. Той се намира в библиотека "Дора Габе". В момента съвместен екип от библиотеката и Педагогическия колеж подготвя списъци и превежда заглавията на книгите, 99 процента от които са на чужди езици.
НДТ припомня, че образователният център "Петър Увалиев" бе открит в Добрич в началото на миналия месец. За събитието в града ни бе и съпругата на българския интелектуалец - Соня Руув-Увалиева, която направи и дарение от негови вещи. Образователният център е единствен по рода си в страната.
 


Сходни връзки

1100 ЛЕВА ОЧАКВА БИБЛИОТЕКАТА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КНИГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди