изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:52 EEST
ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ГОТВИ СПЕКТАКЪЛ ПО ПРИКАЗКИ НА АНДЕРСЕН    
КултураВ драматичния театър "Йордан Йовков" в момента вървят репетиции на детския спектакъл "Приказки на стария уличен фенер", съобщи за НДТ директорът Атанас Ганев.

Режисьор е Димитър Стоянов от София, а в ролите се превъплъщават добричките актьори Радомир Андонов, Ема Георгиева, Валентин Андреев - Рафе и Мария Гинкова от Варна. Спектакълът представлява драматизация по приказки на Ханс Кристиан Андерсен и е по повод 200-годишнината от неговото рождение. Предвижда се премиерата да бъде на 26 септември. Афиши за спектакъла са изпратени и до датското посолство у нас, каза А. Ганев. Самите плакати са изготвени на два езика - български и английски.
Това ще бъде третата премиера на добричкия драматичен театър от началото на годината след "Гримьорната" и "Антигона в Ню Йорк". "Не сме спирали през лятото, работим през почивка" - подчерта директорът. Атанас Ганев каза още, че е приключил ремонтът на покрива и вътрешната част на сградата на театъра. Той бе осъществен със сумата в размер на 27 000 лева, спечелена от известни български актьори в шоуто "Стани богат" по Нова телевизия и дарена след това на ДТ "Йордан Йовков". С това обаче проблемите в сградата, която е с площ 4000 квадратни метра, не са решени, защото са нужни още ремонти, каза още А. Ганев. Те ще се реализират, когато се намерят средства за целта.
 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ГОТВИ СПЕКТАКЪЛ ПО ПРИКАЗКИ НА АНДЕРСЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди