изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:57 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 3 АВГУСТ    
Ред и сигурност Престъпления, инциденти, катастрофи, станали в страната


НСПАБ. 10- годишно момиченце загина при пожар в ромска къща в Ямбол. Пламъците избухнали към 2 часа след полунощ, като бързо обхванали бараката, в която се намирали пет деца на възраст от 3 до 12 години. Родителите излезли от къщата часове преди това, като оставили децата сами. В бараката нямало електрозахранване, вероятно семейството се осветявало със свещи. Веднага след като огънят избухнал, 12- годишният син тръгнал да търси помощ, 10-годишната кака започнала да вади братчетата си едно по едно от горящата барака. Покривът обаче паднал върху момичето, което останало под горящите развалини. Огнеборците пристигнали с една противопожарна кола веднага след получаване на сигнал за пожара малко след 2 часа и погасили пламъците.

София. Даниел К./26 г./, известен на полицията, нападнал момче и му отнел със сила скъп велосипед. Той бил заловен от полицейски автопатрул с помощта на граждани и е отведен в Първо РПУ. Там е задържан за 24 часа, срещу грабителя е образувано бързо полицейско производство. Непълнолетен грабител също беше разкрит от криминалисти на Трето РПУ. Майка подала жалба в РПУ, че трима непълнолетни нападнали сина й в кв. „Захарна фабрика” и след побой му отнели пари, дрехи и златна обеца. Разкрит е един от нападателите- непълнолетният Д.Т./15 г./, който е разпитан и предаден на родителите му. Материалите по грабежа са предадени в следствието.

Автопатрул на Второ РПУ задържа на местопрестъплението двама крадци в гр. Нови Искър. Криминално проявеният Добромир И./27 г./, осъждан, от кв. Курило, и съучастникът му, непълнолетният П.П./16 г./, известен на Детска педагогическа стая, в момента на задържането пренасяли инструменти, медни бобини, алуминиеви детайли от плячкосана работилница. Задържани са за 24 часа в ареста, преписката е предадена в прокуратурата.

Собственик на заведение на територията на Пето РПУ подал жалба в полицията, че са му задигнати пиано и шевна машина. Криминалистите от управлението бързо издирили и арестували извършителката Анна Й./34 г./. Срещу нея е образувано дознание, взета й е мярка за неотклонение „подписка”.

Ихтиман. Детски глас съобщил вчера сутринта в градската поща за поставено взривно устройство. Най-напред детето поискало да се свърже с Ротердам, след което връзката прекъснала. Последвало повторно обаждане и тогава то съобщило за бомбата. Служителката го предупредила, че ще проследи обаждането. Детето обяснило, че се е пошегувало и затворило. След бързата реакция на полицията и пощенските служители е установен извършителят – 13-годишно момче, което обяснило, че двамата с 14-годишният му приятел решили да си направят шега. След снемане на обяснения от инспектор в Детска педагогическа стая децата са предадени на родителите.

Елин Пелин. Пътни полицаи от РПУ образували вчера две бързи производства срещу водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол. Късно снощи пияна шофьорка блъснала форда си в бордюра на автобусна спирка на гара Елин Пелин. Пробата с дрегера отчела наличие на алкохол 2,53 промила. Валентина В. /37 г./ отказала кръвна проба. Тази нощ на пътя в с. Долно Камарци била спряна за проверка „Лада”, управлявана от Петко В. /47 г./. Полицаите установили, че шофьорът е употребил алкохол – 1,75 промила. Той също отказал кръвна проба. МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 3 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди