изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:20 EET
ХВАНАХА ТРИМА, ПРОДАЛИ ЕНЕРГИЙНАТА СИ ПОМОЩ    
ОбществоТрима добричлии, които вероятно са продали отпуснатото им по енергийната програма на Министерството на труда и социалната политика твърдо гориво, са установени при проверки, съобщи за НДТ директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова.

Проверките се извършват от комисия, назначена със заповед на директора. В състава й влизат началникът на отдел "Социално подпомагане" към дирекцията и главни експерти от същия отдел. При три от проверките специалистите не открили получените от социално слабите дърва или въглища, за които от фирмите-дистрибуторки в дирекцията били постъпили фактури за осребряване. В един от случаите във фактурата пишело, че правоимащите са получили въглища и брикети, а на място пред проверяващите показали дърва. Те обаче били по-тънки салкъмени пръчки и комисията се усъмнила. След справка с фирмата-дистрибутор, се оказало, че на адреса са доставени въглища и брикети, които вероятно са продадени.
Общо 1 959 молби за отпускане на твърдо гориво са подадени до 2 август в дирекция "Социално подпомагане", каза още М. Миткова. От тях 923 са за дърва, а 1 036 - за въглища и брикети. Издадени са 1 507 заповеди за отпускане на помощта, в 79 от случаите е направен отказ. 90 от правоимащите вече са получили твърдото гориво.
Срокът за подаване на молби за отпускане на твърдо гориво по енергийната програма е до края на месеца, припомнят от дирекцията. Ваучърите могат да бъдат реализирани до 31 декември.
 


Сходни връзки

ХВАНАХА ТРИМА, ПРОДАЛИ ЕНЕРГИЙНАТА СИ ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди