изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:23 EET
ШЕСТИМА ТУРСКИ И ЙОРДАНСКИ ЗАЛОЖНИЦИ ОСВОБОДЕНИ В ИРАК    
По света Терористичната групировка "Единобожие и джихад", която държеше за заложници двама турски шофьори в Ирак, ги освободи вчера, съобщи Ройтерс, като се позова на телевизия "Ал Джазира".


"След като турската спедиторска фирма, за която двамата работят, реши да прекрати доставките за американските сили в Ирак, групировката на свой ред взе решение да освободи заложниците", се казва във видеозапис, излъчен по катарската телевизия. Преди това обаче друг похитен турчин бе застрелян, а снимки с убийството му се появиха в интернет.
Същата групировка "Единобожие и джихад", ръководена от йорданския екстремист Абу Мусаб ал Заркауи, отвлече двамата български шофьори, обезглави единия, а съдбата на втория все още е неизвестна.
Междувременно четиримата йордански граждани, похитени в Ирак, също бяха освободени, съобщиха техни роднини.
Мохамед Абу Джафар разговарял по телефона с брат си Ахмад, който му казал: "Сега съм свободен. Бях в ръцете на зли хора, но сега съм добре."
Йорданците се намирали в иракския град Фалуджа, в дома на племенен вожд, който уредил освобождаването им. Шейх Хадж Ибрахим Джасим разказал как предишната вечер чул, че четирима отвлечени йорданци са държани в къща в покрайнините на града. Той повикал братята си и още хора, нападнали къщата, а после завели йорданците невредими в дома си.
Има потвърждение, че похитените йорданци са прехвърлени към "друга група", заяви пред "Франс прес" говорителят на йорданското външно министерство Али Айед. Той допълни, че очаква отвлечените йорданци да бъдат освободени и предадени в посолството на Йордания в Багдад.
ЧЕРНОМОРИЕ-ВАРНА
 


Сходни връзки

ШЕСТИМА ТУРСКИ И ЙОРДАНСКИ ЗАЛОЖНИЦИ ОСВОБОДЕНИ В ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди