изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:31 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - С НАЙ-ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ ПО "ПРОЕКТ 100"    
ОбществоКандидатите за безвъзмездните до 15 000 лева да не декларират неверни данни, тъй като са подложени на множество проверки, предупреди координаторът на проекта Теодора Христофорова


Вторият етап от пилотната част на "Проект 100" на Министерството на икономиката бе представен в Добрич вчера. Това стори координаторът на проекта "Създаване на конкурентноспособни фирми" Теодора Христофорова. Тя заяви, че в първия кръг на проекта, в който са включени областите Добрич, Видин, Силистра и Шумен, Добричка област се е представила най-успешно - с най-много кандидати, одобрени и допуснати до обучение, и по полученото финансиране. "Проект 100" е част от проекта на социалното министерство "Заетост чрез подкрепа на бизнеса" - JOBS, по който е изграден Бизнесцентърът в Добрич. Той е адресиран към микро и малки предприятия, които ще развиват бизнес в сферата на производството и услугите.
Статистиката за първия етап за четирите области сочи, че са подадени 1163 заявления, от които одобрени са 217 бизнесидеи, обучени са 147 души, разработени са 118 бизнесплана. От тях финансирани са 35, а от тях 10 са от Добрич. Общата сума, с която са финансирани одобрените 35 проекта, е 515 846 лева. Тя е около 52 на сто от осигурените за годината средства. Другите са предвидени за втория кръг на "Проект 100".
Стана ясно, че всички, които имат одобрените бизнесидеи в първия кръг, ще имат предимство при приемането на бизнеспланове във втория кръг.
Т. Христофорова подчерта, че проектът е насочен към стартиращ бизнес. Собственик на фирма може да кандидатства с проект, но за различен от съществуващия си бизнес. В първия кръг имало кандидати, които откровено лъжели, че нямат фирма и се опитвали да я представят за стартиращ бизнес.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - С НАЙ-ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ ПО "ПРОЕКТ 100" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди