изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:02 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 5 АВГУСТ    
Ред и сигурност Престъпления и катастрофи в страната

София. Снощи около 22.30 часа в 25-та поликлиника потърсил помощ криминално проявеният Кирил Х./31 г./, наркоман, регистриран за различни престъпления, който бил прострелян в ръцете пред кооперация в ж.к. „Младост”-3. Според ранения, който е настанен в „Пирогов” без опасност за живота, по него стрелял непознат мъж, маскиран с качулка. След стрелбата той избягал. Кирил Х. е бил от обкръжението на Константин Димитров-Самоковеца, има регистрация и за наркопласиране. На местопрестъплението е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група от СДВР и от служители на Седмо РПУ. Иззети са веществени доказателства. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 24 криминални престъпления. Сред тях е взлом през строително скеле в сградата на Министерство на икономиката, откъдето от канцеларии са откраднати два радиокасетофона, радиочасовник и музикални компактдискове. Вчера следобед 30-годишна плевенчанка е била пребита от приятеля си Гороцвет П./31 г./, известен на полицията, с когото пострадалата живеела под наем на ул. „Нишава”. Жената е настанена на лечение без опасност за живота. При огледа на наетото жилище от оперативната група на СДВР и дежурен следовател са намерени няколко пакетчета прахообразно вещество и около 6000 лева. Криминалисти от Четвърто РПУ продължават работата по случая.

Извършител на няколко грабежа бе заловен от криминалисти на Трето РПУ и СДВР. Регистрираният за различни престъпления Петър П./19 г./ от кв. „Банишора” нападал жертвите си на бул. „Вардар”, във вход на кооперация на ул. „Стамболийски” и на бул. „Хр. Ботев”, нанесъл им побои и насила отнел мобилни телефони и златни накити. На грабителя е наложена постоянна мярка „задържане под стража”

Криминалисти от Четвърто и Пето РПУ заловиха 20-годишните Валери В. и Димитър Г. и техен непълнолетен съмишленик от с. Чепинци, обявен за общодържавно издирване по следствени дела. Те насила отнели мобилни телефони от столичанка на бул. „Витоша” и от 14-годишно момиче на ул. „Раковски”. Грабителите са задържани за 24 часа в ареста, работата по извършените от тях престъпления продължава.

След подаден сигнал от граждани за мъж, който се катери по тераса на жилище в ж.к.”Надежда”, на адреса веднага са изпратени автопатрули на Девето РПУ, които задържат Никола Т. /32 г./, Стефан К./25 г./ и брат му Александър /27 г./, всички криминално проявени. Тримата са задържани за 24 часа в ареста на Девето РПУ.

Криминалисти от Второ РПУ извършиха претърсване в апартамент в ж.к.”Надежда” след получен сигнал, че там се пласират наркотици. В жилището, обитавано от непълнолетния М.К. /17 г./ са намерени и иззети седем пликчета с марихуана. След обяснения, непълнолетният е предаден на родителите му, а материалите за наркотичното вещество са изпратени на следствените органи. На следствието е предаден и Велимир П. /27 г./, известен на полицията, заловен от служители на Четвърто РПУ на ул.”Костенски водопад” с плик канабис.

Кюстендил. При съвместни действия на митнически служители и гранични полицаи тази сутрин на ГКПП – Гюешево са намерени и иззети 3.190 кг хероин, установени с полеви тест. Наркотикът е открит в лека кола “Застава”, със сръбска регистрация”. Хероинът е бил разпределен в три пакета и укрит в автомобила. Шофьорът – 37-годишният Мемиси Б., гражданин на Сърбия и Черна гора, е пътувал сам. По думите му, той е влязъл в България на 4 август, за да се разходи до София По случая е образувано следствено дело. Мемиси Б. е задържан в следствения арест, а автомобилът е задържан от представители на митническите власти.

Пазарджик. Възрастен пазарджиклия е поредната жертва на „посредници”, обещали лесна печалба от участие в игра. Вчера двама непознати спрели на ул. „Цар Шишман” доверчив старец и го излъгали, че му е сигурна печалбата от десет хиляди лева, ако участва с три хиляди в тото-игра. При мисълта за примамливата оферта, 81-годишният човек не се колебал и набързо платил на измамниците, които избягали в неизвестна посока.

Велико Търново. Друг вид специализирани измамници шетали из община Полски Тръмбеш.Четиримата засега неизвестни мошеници се появили вчера около 13.45 часа в село Полски Сеновец. Под предлог, че изкупуват зеленчуци и животни, те проникнали в частен дом, откъдето откраднали от спално помещение на втория етаж спестените от стопаните 830 лева. Хора от селото забелязали, че злосторниците избягали със синя лада. По случая е образувано дознание.

РДВР-София. Служители от РПУ-Ихтиман разкриха във влака за столицата 25-годишен младеж, откраднал мобилен телефон и златни накити от дома на леля си. Племенникът Станислав Я. пребъркал чантата, откраднал GSM-а, златни обици, златен и сребърен синджир и избягал, докато майка му и сестра й пиели кафе. Непосредствено след това полицаите получили сигнал, че младежът се е качил на влака за София. На Вакарел полицаите спрели влака и заловили Станислав с откраднатите вещи. По случая се води бързо полицейско производство. Уличеният е задържан в РПУ с полицейска мярка за 24 часа. Той е стар познайник на полицията, осъждан.


ПТП. Пешеходец почина в болница, след като пострада тежко при пътен инцидент в Пловдив вчера. В 11.20 часа на бул.”Руски” до хотел “Лайпциг” лек автомобил “Алфа Ромео”, управляван от Неделчо И./ 54 г./ от Пловдив, блъснал пресичащия пътното платно 85-годишен Пасю Т. Възрастният мъж бил откаран в болница с множество фрактури по тялото. По първоначални данни причината за случилото се е несъобразена скорост на автомобила в зоната на пешеходна пътека.
При друга катастрофа, причинена вчера също край Пловдив от пиян, шофирал с 2,27 промила алкохолно съдържание в кръвта,са ранени мъж и жена. В 9.45 часа на кръстовището на шосето Пловдив-Пазарджик и шосето от село Костиево за Пловдив “Ауди”, управлявано от 38-годишен жител на Смолян блъснало отзад спрелия на знак “стоп” лек автомобил “Субару”. След удара “Субару”-то се преобърнало на пътното платно. Водачът и съпругата му /на по 61 г./ от с. Костиево, са с контузни рани и натъртвания. Шофьорът на аудито Михаил В. не само карал пиян, но бил и лишен от правоуправление за 13 месеца от септември миналата година. Той е задържан за 24 часа в Трето РПУ в Пловдив.
Проба с алкомер е показала 2.7 промила концентрация на алкохол в кръвта и на друг шофьор, карал вчера колата си пиян.Около 17 часа в плевенското с Деков е спрян за проверка водачът на “Ауди” Димитър Н./34 г./ от Белене. За шофиране в нетрезво състояние е образувано бързо производство. Нарушението е по чл. 343 “Б”, ал.1 от НК. По случая работят полицаи от РПУ-Белене.

МВР/НДТ


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 5 АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди